Finse zangeres Nina Aström brengt verzamelalbum uit

0
466
Nina gefotografeerd door Dirk Walraven

“Vele jaren heb ik mijn meeste opnames in het Fins gedaan”, vertelt de Finse zangeres Nina Aström. “Ik wilde nu weer eens een Engels album maken voor mijn internationaal publiek.” De zeventien nummers op dit album Give Me Jesus komen uit een periode van vijftien jaar. Er staan veel Engelse liederen op van oudere albums, maar ook liederen die niet eerder op cd uitkwamen. Het album is uitgebracht door Continental Sound die haar ook interviewde.

“Ik koos ervoor het album de titel mee te geven van één van mijn liederen. Ik denk dat het ook de samenvatting is en vertelt waarom het nu echt gaat in mijn leven en ministry”, legt Nina in het interview uit. “Ik hoop dat de liederen een eeuwige waarde zullen hebben in de levens van iedereen die ze beluistert. Ik hoop dat men door deze liederen dichter tot God komt en dat men leert het leven met Jezus te wandelen. En natuurlijk dat de luisteraar deze cd zal waarderen.”

Internationale bekendheid
Aan het album Give Me Jesus werken veel internationale artiesten mee zoals de Italiaanse Nederlander Luka Genta, Jason Carter, Jan Borger, Betty Spackman, Phil Keaggy. “Al deze kunstenaars zijn vrienden geworden, dankzij de Christian Artists Seminars, en door mijn werk in Nashville (USA). Ik heb met hen al vele jaren mogen samenwerken.” Door de Christian Artists Seminars kreeg ze bekendheid in Nederland en mocht in ons land touren.
“De meeste van mijn tournees in Nederland waren in de jaren negentig. Daarna deden we mee aan de Eurovisie Song Contest in 2000 met een gemengd Fins-Nederlands team.” Ook dat leverde haar veel internationale bekendheid op. Ze heeft opgetreden in meer dan dertig landen. Vanaf 2001 ging ze zich te richten op het missiewerk in gevangenissen in Rusland, Oekraïne, de Baltische staten. Ze gaf al ruim 400 optredens in gevangenissen en afkickcentra.

Bron
Over Give Me Jesus vertelt ze nog: “Dit album heeft een breed spectrum aan thema’s. Ook de muziek is divers. De liederen nemen je mee langs diverse aspecten van ons leven en hebben verbinding met de bron van het leven: Jezus Christus.”
Binnenkort komt er een bespreking van het album op deze website te staan.