Gaze – Het nieuwe album van André van Zyl

0
381

Aanbiddingsleider André van Zyl (bekend van onder andere ‘In de hemel is de Heer’) heeft vandaag zijn nieuwe album ‘Gaze’ uitgebracht. Dit doet hij maar liefst een jaar na opname. Hier heeft hij een bijzondere reden voor gehad.

Op zoek naar puurheid
André bezocht in juni 2019 een conferentie in Birmingham. Hier hoorde hij Jeremy Riddle spreken over de puurheid en heiligheid van aanbidding. Gezien zijn eigen hart voor authenticiteit in aanbidding, raakte deze toespraak André diep in zijn ziel. De opnames van het album waren vlak voor de conferentie afgerond en de oorspronkelijke planning was om het album in augustus van dat jaar te releasen. André’s verlangen om met een oprecht hart zijn album op de markt te brengen, deed hem echter besluiten om te wachten met de release, uit een verlangen is dat Jezus, en alleen Jezus de eer krijgt.

‘Gaze’ leert ons te aanschouwen
In de liederen die we in de kerk zingen zijn seizoenen te onderscheiden, en momenteel gaan veel nummers over Gods kracht. We willen meer van Zijn Geest, we willen meer genezingen zien en meer bevrijding ervaren. 2 Korinthe 3 leert ons dat wij ‘van glorie naar glorie’ mogen gaan. Wat hier echter een voorwaarde voor is, is dat we ‘Hem aanschouwen. Als wij hem zoeken, zal Zijn aanwezigheid een realiteit worden. Jezus zelf mag de focus en het verlangen zijn. André zegt: “Ik zing uiteraard zelf ook liederen die gaan over een verlangen naar meer van zijn tastbare aanwezigheid in mijn leven, maar mijn eerste prioriteit is Hem aanschouwen en aanbidden.” De titeltrack ‘Gaze’ is geschreven door André en Reyer in het voorjaar van 2019.

Het album is een reis
De liederen op het nieuwe album zijn geen losstaande nummers, maar vormen samen een geheel, een reis. Deze reis begint bij het aanbidden en aanschouwen van Jezus met het eerste aantal songs. Daarna nodigt André de Heilige Geest uit om in ons te werken en ons te vullen met zijn vrede, hierna vervolgt de reis langs Psalm 23 en sluit af met een declaratie dat God alles nieuw maakt.
Op de digitale versie van de album zijn ook een aantal bonus nummers te horen.

Het album ‘Gaze’ is vanaf vandaag te beluisteren via alle gangbare streamingsdiensten. Een aantal nummers zijn ook live uitgevoerd en te bekijken op YouTube.

Bron: Inspire Records / Foto: Bert Gort