Wekelijkse meditatie door scriba Protestantse Kerk

0
503
Dr. René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN)

In aanloop naar Pinksteren zendt het wekelijkse KRO-NCRV NPO2-programma Met hart en ziel een speciale zesdelige serie uit. Samen met ds. René de Reuver – scriba van de Protestantse Kerk in Nederland – kijken we in een aantal kort meditaties vooruit naar Pinksteren. De thema’s van de meditaties sluiten aan bij de verwarrende tijd waarin we nu leven: licht doorgeven, angst, maar ook (on)vrijheid en dankbaarheid.

Met hart en ziel:
Op weg naar Hemelvaart en Pinksteren

Ds. De Reuver is blij met de mogelijkheid die de KRO-NCRV biedt om elke zaterdag het woord te richten aan televisiekijkers. “We leven in angstige en verwarrende tijden. Juist nu kunnen eeuwenoude woorden troost bieden en zorgen voor broodnodige hoop in ons leven. Dit is niet de eerste crisis, en de christelijke traditie heeft zich bewezen als ankerpunt. Ik hoop dat mensen hierdoor wekelijks op adem kunnen komen.”

Naast de korte meditaties van ds. René de Reuver, delen mensen vanuit protestantse kerken in het land met de kijker hoe zij toeleven naar Pinksteren, zich inzetten voor anderen en hun leven leiden in deze bijzondere tijd. Iedere uitzending wordt afgesloten met een eigentijdse uitvoering van een lied uit het Liedboek. Bekende artiesten als Leoni Jansen, Syb van der Ploeg en Berget Lewis verlenen hun medewerking.

Dit programma is een samenwerking tussen de Protestantse Kerk in Nederland en KRO-NCRV. Het wordt vanaf zaterdag 25 april om 18.00 uur wekelijks uitgezonden op NPO 2. Herhaling op zondagmorgen rond 07.50 uur op NPO 2.

Bron: Protestantse Kerk / Fotograaf is Sandra Haverman.