Geniet van het nieuwe lied van Joke Buis: ‘Altijd’

0
325
Op vrijdag 4 oktober verschijnt ‘Vertrouwd & Nieuw’, het nieuwe album van zangeres Joke Buis. Precies 5 jaar na de release van haar eerste Johannes-de-Heer CD, markeert dit album een nieuwe weg die Joke in is geslagen. “Mijn grote liefde voor het oude kerklied blijft, maar ik wil daar ook iets nieuws aan toevoegen”. Vandaag doet Joke dat alvast met het uitbrengen van het indrukwekkende luisterliedje ‘Altijd’, afkomstig van haar nieuwe CD.
 
Door Leon van Steensel

Joke vertelt over ‘Altijd’: “Het is een lied dat de liefde omschrijft die ik voel voor mijn kinderen en mijn ouders. Liefde die niet altijd wordt uitgesproken, maar die je kunt ervaren in een blik of in een situatie. Die liefde geeft misschien wel een glimp weer van Gods onvoorwaardelijke liefde voor ons.”. De clip van ‘Altijd’ is hier te zien.
 
Nieuw album: ‘Vertrouwd & Nieuw’
Op haar nieuwe CD ‘Vertrouwd & Nieuw’ presenteert Joke voor het eerst nieuw geschreven luisterliedjes, over thema’s die dichtbij haar hart liggen. Het thema ‘vertrouwen’ is de rode draad op het album en klinkt ook door in de nieuwe gezangen op de CD (gebaseerd op oude, Amerikaanse hymns) en de frisse vertolkingen van de bekende klassiekers Ik bouw op U en Omdat Hij leeft. “Met het album wil ik mensen aansporen: blijf vertrouwen op Hem, en bouw op Zijn liefde voor ons”.

Inspiratiebron
Joke vertelt over de totstandkoming van Vertrouwd & Nieuw: “Ik geniet van de wisselwerking tussen oud en nieuw. Dat vormde de inspiratiebron voor deze CD. Er ligt zoveel rijkdom en wijsheid in liederen van toen, er getuigt zoveel hoop en het vertrouwen uit woorden en melodieën die al generaties lang worden gezongen. Die rijkdom wil ik gebruiken als basis voor muziek die ik maak voor nu. Ik hoop dat ik de luisteraar even stil mag zetten bij woorden vol trouw, hoop, liefde en genade. Woorden die soms nieuw zijn, soms wat ouder, maar juist door die combinatie nog krachtiger mogen klinken. Vertrouwd… en toch nieuw.”
 
Album reserveren
Het nieuwe album van Joke Buis is te bestellen via www.jokebuis.nl/webshop.
 
Presentatieconcert ‘Vertrouwd & Nieuw’
Joke presenteert haar nieuwe muziek op een speciale concertavond in Veenendaal, op 15 november a.s. De belangstelling is groot; de laatste kaarten zijn verkrijgbaar via www.truetickets.nl/jokebuis.