InSalvation werkt samen met Leeland op single ‘Let the Heavens Be Open’

0
306
Op 18 oktober is ‘Let the Heavens Be Open’, de tweede single van InSalvations komende album ‘Exodus’, verschenen. Het lied is een gebed van verlangen naar de Heilige Geest, wat onder christenen vanuit allerlei stromingen gedeeld wordt. Dat bleek al met InSalvations lied ‘Vul Dit Huis Met Uw Glorie’, wat nu ook tot de huidige ‘Presence’ tour heeft geleid die deze en komende maand door Nederland trekt.

De release van ‘Let the Heavens Be Open’ is om meer redenen een bijzonder moment voor de band. Niemand minder dan Leeland zingt mee op de single en platenmaatschappij Integrity Music heeft InSalvation nu officieel opgenomen in haar muzikale familie. De videoclip bij de single is op het Youtube kanaal van Integrity Music in premiere gegaan.

Door Leon van Steensel

“‘Let the Heavens Be Open’ is een gebed wat iedereen kan bidden, wat je kerkelijke achtergrond ook is” aldus Jafeth Bekx van InSalvation. “Wij zien –ook in traditionele kerken waar we steeds vaker uitgenodigd worden – een steeds groter verlangen naar de Heilige Geest. De eerste avond van de ‘Presence’ tour in Gouda was zo bijzonder. Mensen zongen gezamenlijk hun verlangen.” ‘Let the Heavens Be Open’ geeft meer woorden aan dat verlangen. Het lied ontstond toen Jafeth achter de piano het als een spontaan gebed begon te zingen. Tijdens het schrijven voor de nieuwe cd ‘Exodus’, die begin 2020 verschijnt, bleek dit gebed gedeeld te worden in de band. “Ik geloof dat het gebed van dit lied is zoals Jesaja al verwoordde” zegt Jafeth, “dat de hemel zich opent en dat God Zijn Geest over ons uitstort en Zijn glorie en kracht zichtbaar wordt in ons leven.”

Leeland Mooring, de zanger van de band Leeland, zingt mee op ‘Let the Heavens Be Open’. “We kennen elkaar sinds een gezamenlijke tour in 2012” aldus Jafeth. “Sindsdien is het contact gebleven en toen we samen bij Integrity Music terecht kwamen, was deze stap snel gezet. Leeland is een inspiratie voor ons. Zijn muziek is te gek en vooral zijn manier van aanbidden spreekt me aan: het is puur, authentiek. Heel gepassioneerd over God. Je proeft dat in alles wat hij doet.”  

‘Let the Heavens Be Open is sinds 18 oktober 2019 verkrijgbaar op alle digitale kanalen, zoals Apple Music, iTunes en Spotify. Kijk hier voor het overzicht. De bijbehorende videoclip is te zien op het YouTube kanaal van Integrity Music. Het nieuwe album ‘EXODUS’ verschijnt 7 februari 2020.

De band
InSalvation is sinds 2006 niet meer weg te denken uit het christelijke muzieklandschap in Nederland. De band is bekend van liederen als ‘Vul Dit Huis Met Uw Glorie’, ‘Neon’, ‘Power in the Blood’ en ‘God Who Saves’. Het is een band met een hart voor aanbidding en gerechtigheid. InSalvation verlangt ernaar om samen God te aanbidden en in Zijn aanwezigheid veranderd de wereld in te gaan. Sinds 2012 bestaat de band naast Jafeth Bekx uit Sifra Bekx, Andy Stuijfzand, Tanja van Schuylenburg, Henny Mugge en Hanjo Fisser.

De stichting
InSalvation is meer dan alleen een band. Sinds januari 2015 is InSalvation een stichting met drie pijlers; Worship, Justice en Equipping. Jafeth: ”We hebben de droom en visie om een beweging te zien ontstaan van mensen in Europa die opstaan en Jezus toegewijd volgen door een leven van aanbidding en gerechtigheid.”

Meer informatie is te vinden op www.insalvation.com