Laatste concert Leen Koster met live band

0
320
Gospelzanger Leen Koster is naast zanger de voorganger van de bloeiende evangelische gemeente Het Kruispunt, in Nieuwerkerk aan den IJssel en medeauteur van het boek “De waarheid over de eindtijd”. Op 25 mei 2019 zal hij zijn laatste concert met live begeleiding verzorgen in het Het Kruispunt, in Nieuwerkerk aan den IJssel. Koster gaat daarna op dezelfde voet verder echter de groter en kostbare optredens zal hij mijden.

Door Henk van der Wijngaard

In november 2015 kwam het debuutalbum ‘Diep van binnen’ van Leen Koster uit. Dit debuutalbum kwam direct op nummer 1 in de Nederlandse Gospel top 10. Eind maart 2017 kwam alweer zijn tweede cd uit, genaamd “Dichterbij dan ooit”, Men noemt Koster ook wel ‘de zingende dominee’ en/of ‘de christelijke Marco Borsato’.

De muziek op zijn eerste cd ‘Diep van Binnen’, gaat over de gedachten en emoties die het leven met alle ups en downs bij ons losmaken. Het is muziek die direct ‘binnen’ komt en eerlijk is over het leven. Onderwerpen als echtscheiding, drankmisbruik, langs elkaar heen leven, het overlijden van een dierbaar iemand, het krijgen van een miskraam, maar ook liedjes over intense vreugdemomenten roepen herkenning op.

Over Kosters tweede album: ‘Dichterbij dan ooit, schreef hij: Op ‘Dichterbij Dan Ooit’ staan twaalf Nederlandstalige songs. Zoals over een kind met het Syndroom van Down over vriendschap en zelfs over dementie. Daarnaast zingt hij over zijn eigen geloofsbeleving, doorleefd, open, eerlijk en indringend.

Koster bereikt een breed publiek met zijn zeer toegankelijk liedjes al schuwt hij er niet voor luid en duidelijke Gods boodschap te laten horen. Voor zijn tweede cd ontving Koster nog een Zilveren duif award in de categorie Pop- of rockalbum van het jaar.

Inmiddels heeft Leen al heel wat optredens achter de rug en is hij ook in de muziekwereld geen onbekende meer. Op 25 mei aanstaande zal Koster met een professionele live-band een laatste concert geven. Naast zijn eigen repertoire, zal hij waarschijnlijk ook oude gospels in de stijl van de Gaithers en/of Elvis Presley ten gehore brengen.