Lars Gerfen brengt nieuwe single uit

0
394

Onlangs verscheen Lars Gerfens nieuwe single Niets Zomaar. De hardwerkende singer-songwriter bracht in zeven jaar tijd vijf cd’s op de markt. Toch zegt hij: “Het blijft bijzonder om een nieuw lied te laten horen, vooral als het nummer je dierbaar is. Niets Zomaar is een persoonlijk lied over het speuren naar schoonheid die onvergankelijk is, over het zoeken naar essentie.” Het nummer staat op Spotify.

Gerfen schrijft de meeste liederen die hij zingt zelf. Maar op zijn album Laat Nou Gaan uit 2018 staat ook bewerkingen van liederen van andere schrijvers. Denk aan: Wees Ons Nabij van Nikolaus Herman en Kom Schepper Geest Daal Tot Ons Neer van de hand van J.W. Schulte Nordholt.
Gerfens grote inspiratiebron is zijn geloof. Hij wil zich openstellen voor Gods genade en voor mensen om hem heen. Hij durft het aan zich kwetsbaar op te stellen. Zo zingt hij bijvoorbeeld: “Ik kan het niet alleen. Ik ben een mens en niet van steen.”

Aan Niets Zomaar werkte Frank van Essen mee. Deze muzikant (onder andere bekend van de Brits-Nederlandse groep Iona) verzorgde de strijkers. Hij speelde in de afgelopen weken op de digitale Pinksterconferentie.