Noanna nieuwe single

0
688

The Naked Truth. Dat is de titel van de nieuw uitgebrachte en alweer derde single van ukelele artieste Noanna. Vanaf 18 september is The Naked Truth te horen op Spotify en andere muziekplatforms. De zangeres over de achtergrond van het liedje:

“Ik ben niet bang meer om mijzelf te laten zien zoals ik echt ben”

In tegenstelling tot haar twee eerdere singles, die vooral ritmisch zijn, is The Naked Truth een ballad. Maar dan wel met het vertrouwde geluid van de ukelele. Volgens Noanna geeft dat het liedje nu haar kwetsbare sound: “Het is opgenomen bij producer Henk Pool. Dat is een briljant proces geweest. Henk heeft mijn liedje heel mooi vertaald in klank en het heel ruimtelijk gemaakt. Het is alsof je in de ruimte zweeft. Of in een droom. En daarmee versterkt hij de intensiteit van het hele nummer.”

Hoe is The Naked Truth tot stand gekomen?
“Tijdens mijn burn-out ben ik door verschillende processen gegaan, onder andere het stukje zelfacceptatie heeft daarin een hele belangrijke rol gespeeld,” vertelt Noanna, terugkijkend op de schrijfsessies. “Ik denk dat ik op een ochtend gewoon met mijn ukelele boven op zolder ben gaan zitten en wat ben gaan pingelen toen de eerste teksten eruit rolden: ‘I’ve seen darkness, I had my tears’. Van daaruit kwamen de woorden ‘Here is the Naked truth’ naar boven, met de gedachte erachter dat je als artiest naakt voor het publiek staat. Of überhaupt voor jou plek in de wereld. En dat je er mag staan met het besef van: ‘Wat een ander er ook van vindt, ik vind mijzelf nu O.K.’ Dat is eigenlijk de sterkste gedachte die je kunt hebben als mens. Niet langer afhankelijk zijn van de goedkeuring of waardering van anderen. Jezelf gewoon leren waarderen en omarmen. En met wat er ook voor zooi in je leven is – goed of fout – je in eerste instantie jezelf leert accepteren in plaats van tegen jezelf vechten.”

Welke lyrics springen er voor jou uit?
Noanna: “Het lied werkt toe naar de tekst: ‘Hello beautiful, what kept you so long?’ ‘Wat heeft je zo lang tegengehouden? Eindelijk ben jij daar.’ Ik vind het schitterend als een persoon echt naar voren komt zoals hij is. Het is iets anders dan perfectie na willen streven, waar zoveel onechtheid bij komt kijken en een mens daardoor juist in de schaduw blijft. Alsof je dingen moet bedekken. Wanneer je écht leert te zijn inclusief je gebreken – of dingen die jij ziet als gebrek –, en wanneer je dat ook gewoon durft te accepteren voor jezelf, dan ontstaat er een stukje schoonheid waar niets anders tegenop kan. Echtheid is het meest schone dat je als mens kunt laten zien. De laatste regel: ‘Just step into the spotlight’ sluit hier heel mooi op aan vind ik.”

Over Noanna
Noanna’s muziek is een combinatie van ‘eigenwijze pop’ met folk- en countryinvloeden, geïnspireerd door onder andere Miss Montreal en Nelly Furtado. Zij vindt het belangrijk op haar beurt vrouwen te inspireren. Haar missiestatement is: “What would the world look like if every woman would love herself?” Lees meer over Noanna op www.noanna.nl of beluister haar nummers via: www.noanna-spotify.com.

Luister hier naar The Naked Truth

Bron: Reck Music