Rapper Queen P getuigt internationaal met engelse single ‘Our God Saves’

0
437
“Als God mij kan helpen en van mij houdt, dan doet hij dat met iedereen.” De Nederlandse rapper Queen P (Petra Pelties) zegt het niet zomaar. Ze werd bijna omgebracht door de vader van haar dochter maar overleefde het huiselijk geweld. Met het herstel en de bevrijding uit haar ‘oude leven’ deed ze God een belofte: ze zou de wereld van Hem vertellen. Hoe Hij haar hielp. Dat Hij vrij maakt. Queen P deed dat al met het schrijven van haar verhaal in het boek ‘Een Bewogen Leven’. Nu komt, met de Engelse uitgave in het vooruitzicht, ook de Engelse single ‘Our God Saves’ uit. Met het nummer verschijnt ook een videoclip.

Door Leon van Steensel

Veel mensen zitten gevangen. Gevangen in verslavingen, hebzucht of criminaliteit. Voor Queen P leek haar toekomst niet veel goeds te beloven. Een rappende bijstandsmoeder met drie kinderen, gevlucht voor huiselijk geweld wat haar bijna haar leven kostte. Toch kwam ze er niet alleen bovenop, maar gaat haar muziek ook de wereld over. Queen P tekende een contract met de raplegende Kurtis Blow en werkte met hem samen aan de single ‘Real HipHop’, die in Duitsland een gouden plaat haalde. Iedereen wilde opeens weten: wie is deze vrouw? In haar boek ‘Een Bewogen Leven’ vertelde Queen P dat precies, maar nu is er ook het getuigenis van ‘Our God Saves’. Een glasheldere boodschap die mensen stil zet, waar ze ook zijn.

Queen P bewerkte ‘Our God Saves’ op verzoek van een regionale band en voegde een rap toe die er geen doekjes om windt: wat iemand ook gedaan heeft, hoe hij of zij er ook aan toe is: God maakt je echt vrij. Je hoeft je niet te laten binden. “Voor de videoclip van ‘Our God Saves’ maakten we opnamen in het flat van mijn oude partner, de plek waar voor mij de ellende echt begon. Toen voelde ik me niets waard. Ik dacht vast te zitten. Maar nu liep ik op deze plek en kon ik iets anders zeggen in mijn raps: God maakt vrij! Hij heeft mij gered. Als hij voor mij is, wie kan dan nog tegen me zijn?”

‘Our God Saves’ werd als bestaand nummer bewerkt tot het krachtige getuigenis wat ook in de rap van Queen P zit. Het raakt mensen, waar het ook klinkt. Zoals bij de Nederlandse talkshow Pauw & Witteman, waar Queen P haar verhaal vertelde.  “Toen we alleen de Nederlandse versie van dit nummer nog hadden, kreeg ik vaak reactie van buitenlanders die zeiden: ‘ik weet niet wat de tekst is, maar ik voel het.’ Dat waren reacties die een doorslag gaven. We willen met dit nummer de wereld in! Zoveel mensen voelen zich minderwaardig tegenover God en hebben een beeld van religie als iets wat ze vastbindt, veroordeelt. Maar ik geef met deze single ook aan: God laat zich vinden. Hij maakt juist vrij. Mijn verhaal laat zien: zoals God van mij houdt, houdt Hij ook van jou!”

De Engelse vertaling van Queen Ps biografie verschijnt binnenkort. Intussen is de bijbehorende single ‘Our God Saves’ te horen via Spotify.

De videoclip van het nummer is vanaf 8 november 2019 te zien op Youtube.