Unieke cursus op Instagram voor songwriters

0
569

In april 2020 is er een unieke Instagramcursus voor christelijke songwriters ontwikkeld door Rosanne Lenselink en Gijs-Peter Kuijpers. Rosanne is in het dagelijks leven stemtherapeut, songwriter en aanbiddingsleider. Gijs-Peter is voorganger, muzikant en zanger.

Begin januari hadden zij in hun kerk een ‘30 day song challenge’ gedaan en allebei 30 liedjes geschreven in 30 dagen. Zij waren hier zó enthousiast over, dat ze besloten om anderen ook te inspireren om liedjes te schrijven.

Ze doen dit op unieke wijze via Instagram. “Het is medium waar veel mensen al op zitten. En het is lekker persoonlijk, direct, en dichtbij”, aldus Lenselink.

“In april hebben we het voor het eerst kleinschalig geïntroduceerd. We kregen zoveel lieve reacties over de impact die had op de cursisten. We geloven dat we hier iets hebben wat een grote impact kan hebben op de kerken in Nederland. We zingen veelal -al dan niet vertaalde- liederen van anderen. Dat is mooi. Maar hoe gaaf zou het zijn om zelf woorden te geven aan wat God op dit moment doet in je eigen gemeente?”

30SC gaat 24 juli 2020 van start.

Meer info kunt u vinden op www.30daysongchallenge.nl