Waargebeurde verhalen door Rivelino Rigters

0
516

Het verhaal van Sheyenne is het eerste van 8 waargebeurde verhalen uit Rivelino Rigters’, artiestennaam Blackrockstar’s BookAZine. Zij kwam met haar vriendinnen in een gevecht terecht en werd zelf in haar been gestoken. Maar zij gaf ook twee messtekken aan het meisje en werd veroordeeld voor poging tot doodslag. In 2011 heeft BNN haar delict verfilmd en is het een van de best bekeken afleveringen geworden met 1,8 miljoen kijkers. Lees het hele verhaal vanaf 1 mei op Blackrockstar.com.

Vanaf 1 mei zou hij terug de gevangenissen in met een nieuw theater- en muziekstuk getiteld ‘Back to Prison Tour’. Hoofddoel: gedetineerden stimuleren om andere, betere keuzes te maken, doelen na te jagen en een zinvol leven te leiden.

Nu wordt de tour uitgesteld, maar Blackrockstar heeft wel degelijk interessante verhalen te vertellen over de keuzes die je maakt. Maandelijks komt hij met een nieuw hoofdstuk die gratis te downloaden is op www.blackrockstar.com. In mei gaat het over ‘Vriendschap’ met bovenstaand verhaal van Sheyenne.

Elke maand een soundtrack bij elk hoofdstuk
Vanaf mei wordt elke maand een nieuw hoofdstuk met een vette soundtrack uitgegeven, waarbij hij oa samenwerkt met Pearl Jozefzoon, Shirma Rouse, Candy Dulfer, Lucas Eli en producer Navadem, bekend van hits voor oa Snelle, Fresku en Typhoon. Voor het boek interviewt Rivelino gedetineerden en hun naasten. Kunst en poëzie van gedetineerden gaan ook een rol spelen in het boek. Bij het eerste hoofdstuk van het boek wordt een bijpassende track uitgegeven ; ‘Ik vang een kogel voor je op’.

Rivelino kwam al op zijn dertiende in aanraking kwam met justitie en politie. Na meerdere veroordelingen en omzwervingen vond hij als jongvolwassene een beter pad o.a. via muziek.

Inspiratiebron en mentor
Sinds 2004 is Rivelino naast zanger ook actief als talentcoach en rapdocent in het jeugd- en gevangeniswezen. Hij gelooft dat gedetineerden, onder meer getriggerd door zijn verhaal, andere keuzes gaan maken. Hij wil hen helpen om hun verdere leven, buiten de gevangenismuren, positief vorm te geven. Verder is Rivelino op gevangenistour geweest in Suriname, Brazilië, Uganda, Aruba & Bonaire, om op te treden en zijn levensverhaal te vertellen.

Saxofoniste Candy Dulfer: ‘Rivelino Rigters heeft in zijn leven veel dingen tegen gehad en hij heeft met vallen en opstaan, zonder positieve rolmodellen, moeten leren om de wereld juist positief en met veel liefde tegemoet te treden. Precies dát doet hij nu, en dan niet als wollige hulpverlener maar als een man die respect afdwingt en rust uitstraalt.’

Zo zegt Ilco van der Linde, co-founder van de Bevrijdingsfestivals: ‘Rivelino praat niet alleen over waar hij staat, hij lééft zijn verhaal.’

Bron: Reck Music