William Wixley komt vandaag met de single ‘Fail Me Never’

0
309
De songs zijn geïnspireerd op de uitdagingen en openbaringen die William heeft gehad in de afgelopen jaren. De teksten zijn persoonlijk en wijzen op levens veranderende ontmoetingen met Jezus Christus. Het is geschreven door William zelf en mede geproduceerd door Chris den Dulk. De muziek is fris met knallende grooves en moderne soundscapes.

‘Fail Me Never’ gaat over het kennen van wie je zijn als als zoon en dochter van God juist wanneer je God niet ervaart. “Voor mij was het belangrijk om, desondanks alles, vast te kunnen houden aan wie God is en wie ik ben in hem ook al voelde ik het niet op dat moment” aldus William.
 
William Wixley is winnaar van een Zilveren Duif in de categorie Beste Lied voor het schrijven van “Justice Song” in 2013. Dit lied over onrecht in de wereld is door de EO ingezet in een campagne voor de dag van de mensenrechten. Door een videoclip op te nemen in een afgebrande Koptische kerk in Egypte is aandacht gevraagd voor de onderdrukking van christenen.

Hij heeft al het nodige beleefd. Al meer dan 15 jaar staat William op een groot aantal podia -van het Gelderdome tot de Melkweg-, een groot aantal festivals en conferenties inclusief de EO-Jongerendag, Opwekking, Hillsong Conference en BEAM Festival. Van 2013 to 2016 was hij bandleider en worshipleider in de BEAM Worshipband. Verder terug was hij Serious Talent in 2009, won de Grote Utrechtse Live Prijs 2008, werden door popblad LiveXS uitgeroepen tot Best Independent Band van 2007, en dat leidde weer tot een plek op de Dommelsch Locals Only tour. Hij was een graag geziene gast bij 3FM, speelden op Parkpop, Dauwpop, en de Bevrijdingsfestivals van Utrecht en Haarlem.
Daarnaast heeft hij op het podium gestaan met artiesten als Michael W. Smith, Michael Tate (Newsboys) en Martin Smith.

Bron: Stichting Reck