Geloofshelden en Athletes in Action slaan handen ineen

0
488
Stichting Geloofshelden en Athletes in Action gaan samen verder. Al tientallen jaren hebben beide partijen de gedeelde missie om het evangelie te delen op het sportveld. Vanaf 2020 zal de organisatie onder de naam Athletes in Action blijven investeren in jongeren en sporters om hen toe te rusten tot enthousiaste volgelingen van Jezus Christus.

Samenwerken aan gedeelde passie voor sport en evangelisatie

Gedeelde passie
Jarenlang kwamen medewerkers van Geloofshelden en Athletes in Action elkaar tegen bij evenementen, conferenties en op het sportveld. Er ontstond verbondenheid voor de gedeelde missie en er groeide een verlangen naar samenwerking. Een nadere kennismaking en zoektocht wees uit dat Athletes in Action en Geloofshelden uitstekend bij elkaar passen; één missie, eenzelfde werkwijze, cultuur en hartsgesteldheid. Daarom gaat Geloofshelden op in Athletes in Action.

Onderdeel van Agapè
Athletes in Action is onderdeel van Stichting Agapè, een organisatie met als missie dat ieder mens in Nederland de kans krijgt om Jezus te leren kennen. Agapè werkt doelgroepgericht en bereikt daardoor iedere doelgroep op zijn eigen manier. Athletes in Action is de sportieve beweging van Agapè. Geloofshelden gaat met behoud van alle producten, diensten, medewerkers en vrijwilligers op in Athletes in Action en wordt daarmee onderdeel van Stichting Agapè.

Activiteiten in 2019
Elk jaar komen honderden enthousiaste tieners naar Sportkampen van Athletes in Action en Geloofshelden. Dit jaar worden deze kampen al gezamenlijk georganiseerd. Daarnaast worden ook de overige activiteiten en producten samengevoegd. Het gaat om onder andere de outreaches in binnen- en buitenland en de communities van Athletes in Action en de verspreiding van de sportbijbel en coaching van sporters van Geloofshelden.

Dankbaar
De verantwoordelijke besturen en het leiderschap van Agapè, Athletes in Action en Geloofshelden zijn God dankbaar dat Hij deze samenvoeging zo duidelijk heeft bevestigd. We hebben het volste geloof en vertrouwen dat in deze nieuwe samenstelling het werk niet alleen zal worden voortgezet, maar vanuit deze stevige basis zal kunnen uitgroeien en een grotere impact zal hebben in binnen- en buitenland.