Zangeres Christie lanceert project Onze Verhalen

0
620

Christie van der Stal uit Bovenkarspel (Noord-Holland) brengt op 8 maart een nieuwe single uit. Het lied heet Onbetaalbaar en komt op haar album Onze Verhalen te staan. Het is nog niet bekend wanneer dat album verschijnt. Door de coronamaatregelen moet ze nog wachten op het moment dat ze weer met haar band kan repeteren en opnemen. “Maar zonder de lockdown was Onze Verhalen er niet geweest”, legt ze uit.

“Ik merkte dat mijn wereld zo klein werd toen alles door de coronamaatregelen op slot ging”, vertelt Christie. “Mijn focus lag steeds meer op mijn eigen leven. Maar juist in die periode ontstond ook het verlangen om echt oog te blijven houden voor anderen en werd ‘Onze Verhalen’ geboren.” Voor dit nieuwe project ontmoette de singer-songwriter diverse mensen; van een blinde topgolfer tot een ex-gevangene. Ze schreef steeds een lied over hun verhaal.   

Stormen
Eerder bracht de zanger uit Bovenkarspel (Noord-Holland) haar debuutalbum ‘Ontdekkingstocht’ uit, met Nederlandstalige liedjes waarbij ze zich liet inspireren door haar eigen levenservaringen. De debuutsingle ‘Storm’ leverde toen opvallend veel aandacht in de media op. Het lied gaat over een zwaar auto-ongeluk op de N506 bij Venhuizen waarbij twee doden vielen. Een van de betrokkenen was Christie’s eigen man Jos. “Mensen vertelden hoe het lied hen raakte en hoe het hen ook deed denken aan de stormen in hun eigen levens. Juist door dit soort verhalen zie ik hoe mooi het is om verbinding te kunnen maken met mensen door muziek heen.”

Onbetaalbaar
‘Onbetaalbaar’ is de eerste single die uitkomt en is vanaf 8 maart verkrijgbaar via o.a. Spotify, iTunes en Apple Music. “Dit lied schreef ik toen ik thuiskwam van mijn bezoek aan het werk van het Scharlaken Koord in Amsterdam.” Deze organisatie zet zich al ruim dertig jaar in voor vrouwen op de Amsterdamse wallen die onder dwang in de prostitutie terecht kwamen. Het Scharlaken Koord houdt zich ook bezig met preventie en wil jongeren weerbaarder maken zodat ze beter grenzen aangeven. Het is een christelijke organisatie die gelooft dat er bij Jezus altijd een nieuw begin is en dat het verleden niet de toekomst bepaalt. Christie: “Deze vrouwen in Amsterdam hoorden voortdurend: hoeveel kost je? Ik wil hen in het lied duidelijk maken dat ze onbetaalbaar zijn.”

Christie herinnert zich de bijzondere ontmoetingen die ze onder andere bij het Scharlaken Koord in Amsterdam had. “Dat de mensen die ik ontmoet zo open en kwetsbaar durven zijn en hun verhaal aan mij toevertrouwen, voelt als een eer en een voorrecht en ik wil elk van deze liedjes behandelen als een geschenk waar ik zorgvuldig mee om wil gaan.”