Protestantse Kerk en de Joodse Gemeenschap helpen Afrikaanse vluchtelingen in Israël

0
427
Medewerker Assaf met één van de vluchtelingen

De Protestantse Kerk en de Joodse Gemeenschap gaan gezamenlijk een project steunen voor Afrikaanse vluchtelingen zonder status. Het is een project van de Israëlische organisatie Assaf.

Assaf is een onafhankelijke Israëlische NGO, die zich richt op de zorg en opvang van Afrikaanse vluchtelingen, die er na een barre tocht in geslaagd zijn via de Sinaï-woestijn Israël te bereiken. Deze groep vluchtelingen, die vaak uit economische motieven gevlucht is, heeft aan veel ontberingen bloot gestaan. Er verblijven circa 30.000 asielzoekers zonder status in Israël. Zij leven onder slechte omstandigheden en hebben weinig kans op een veilige toekomst. Assaf geeft deze mensen de nodige zorg en aandacht. Zij biedt essentiële medische hulp, praktische begeleiding en sociale steun en richt zich op de meest kwetsbaren onder hen.

Dit gezamenlijke project wordt ondersteund via Kerk in Actie en het Joods Humanitair Fonds. Kerk in Actie is de diaconale afdeling van de Protestantse Kerk en verantwoordelijk voor hulpprogramma’s in binnen- en buitenland. Wereldwijd levert Kerk in Actie strijd tegen armoede en onrecht. In Nederland en dertig andere landen steunt de organisatie honderden projecten.

Het Joods Humanitair Fonds (JHF) is opgericht door het Centraal Joods Overleg in Nederland met als doel het Joodse leven in Midden- en Oost Europa te versterken en hulp te bieden aan slachtoffers van conflicten. Het JHF ondersteunt jaarlijks ca. 100 projecten in meer dan 20 landen.

Kerk in Actie en het Joods Humanitair Fonds stellen samen 25.000 euro ter beschikking aan Assaf, die hiervoor in Tel Aviv psychosociale hulp aan 50 kwetsbare asielzoekers met mentale en lichamelijke problemen zal aanbieden.

Het is voor het eerst dat Kerk in Actie en het Joods Humanitair Fonds gezamenlijk optrekken in een project.

Website Assaf

Website Joods Humanitair Fonds

Bron: Protestantse Kerk / Foto: Medewerker Assaf met één van de vluchtelingen.