EA-EZA wordt MissieNederland

0
186
De namen Evangelische Alliantie (EA) en Evangelische Zendingsalliantie (EZA) verdwijnen. De nieuwe organisatie die door fusie ontstond in 2013 gaat verder onder de naam MissieNederland, die donderdag bekend wordt gemaakt tijdens haar congres. Na de fusie werd voorlopig EA-EZA aangehouden, maar nu is een definitieve naam gekozen.

Bouwen aan een kerk die ‘voluit missionair is’ noemt de organisatie haar taak. ‘Wij verlangen naar een Kerk die zichtbaar is in wijk en wereld en willen daar ook in en vanuit Nederland ons steentje aan bijdragen’, zegt zij. ‘Gedreven door die missionaire droom verbinden we christenen, organisaties en kerken in Nederland om een beweging van ‘levende stenen’ te vormen met meer impact dan ooit. En dat maken we graag zichtbaar met een nieuwe naam en bijpassende huisstijl.’

In het logo is de letter M van Missie gevormd door dominostenen, die volgens de organisatie voor beweging staan. ‘Los hebben de stenen nauwelijks of geen functie, maar zodra je een verzameling stenen in beweging zet gebeurt er iets en krijg je zicht op het grotere geheel.’ Die beweging zegt MissieNederland in gang te willen zetten.

Klik hier om te lezen waarom voor de naam MissieNederland gekozen werd.