Evangelisch College en Youth for Christ investeren samen in sterk jongerenwerk

0
400

Het Evangelisch College en Youth for Christ Nederland trekken samen op om christelijke jongerenwerkers toe te rusten en op te leiden.

Samenwerking
De samenwerking houdt in dat de tweejarige post-hbo Jongerenwerkersopleiding (JWO) van het Evangelisch College onderdeel wordt van het scholingstraject binnen Youth for Christ Nederland. Jongerenwerkers in dienst bij Youth for Christ krijgen de unieke mogelijkheid aangeboden de JWO kosteloos te volgen. Hiervoor is een studiefonds opgezet waar Youth for Christ en het Evangelisch College gezamenlijk uit eigen middelen aan bijdragen.
Daarnaast wordt Youth for Christ als samenwerkingspartner betrokken bij de doorontwikkeling van de JWO. In deze partnerrol stelt zij de aanwezige expertise in de organisatie beschikbaar aan het Evangelisch College door middel van advies en het leveren van docenten voor het verzorgen van gastlessen.

Investeren in duurzaam inzetbare jongerenwerkers
Gerrit Verweij, coördinator Leren & Ontwikkelen bij Youth for Christ, is enthousiast over deze samenwerking: “Juist nu is het belangrijker dan ooit om te investeren in jongeren en daarmee ook in jongerenwerkers. We geloven dat het daarin krachtig is om te investeren in duurzame partnerschappen. Door de samenwerking met het Evangelisch College willen we zowel het hart als de vaardigheden van toekomstige jongerenwerkers toerusten en trainen. We willen, gedreven door Gods liefde, jongeren opzoeken, oprechte aandacht geven, maar ook praktische hulp en ondersteuning bieden waar nodig. Ik zie dan ook erg uit naar de vruchten van deze samenwerking, voor zowel de komende generatie jongerenwerkers, als de jongeren.”

Jongerenwerkersopleiding (JWO)
De Jongerenwerkersopleiding is een tweejarige post-hbo deeltijdopleiding en maakt sinds het studiejaar 2019-2020 onderdeel uit van het Evangelisch College. De lessen vinden om de week plaats op vrijdagen in het gebouw van de Wittenberg in Zeist, de plaats waar de opleiding zo’n 20 jaar geleden is ontstaan.
Jesse van Nes, adjunct-directeur opleidingen bij het Evangelisch College, vertelt: “Door deze samenwerking met Youth for Christ kunnen we met onze Jongerenwerkersopleiding bijdragen aan het toerusten van een prachtige groep gedreven jongerenwerkers. Via hun werk bij Youth for Christ bereiken zij duizenden jongeren met het Evangelie.”

Bron: Evangelisch College / Foto: Pixabay.com