Jubilerende Christelijke Kinderboekenmaand

0
343
25-jarige Christelijke Kinderboekenmaand viert jubileum met actie ‘Spaar voor je schoolbieb en help kinderen in Kenia’.

In oktober wordt voor de 25e keer de Christelijke Kinderboekenmaand gehouden. Een maand vol activiteiten op school, de bibliotheek en in de christelijke boekhandel rond het thema ‘Op reis’. Er verschijnen drie actieboeken, een cd, een kinderboekenkrant en een werkmap voor scholen. De centrale start van de maand vindt plaats op zaterdag 28 september op camping Het beloofde land in Voorthuizen.

Jubileumactie
Vanwege het 25-jarig jubileum heeft BCB in samenspraak met stichting Red een Kind een campagne opgezet voor scholen waar lezen en delen hand in hand gaan. Kinderen van de basisschool kunnen gedurende de maand oktober sparen voor een geit van 25 euro. Omdat een geit een belangrijke inkomstenbron vormt voor veel gezinnen in Kenia. Maar sparen voor geiten betekent ook sparen voor de eigen schoolbibliotheek. Tien procent van de het gespaarde bedrag mag besteed worden bij de (christelijke) boekhandel om de schoolbieb aan te vullen. Scholen kunnen zich aanmelden / actiemateriaal bestellen op www.christelijkekinderboekenmaand.nl.

Actieboeken
Speciaal voor de Christelijke  Kinderboekenmaand verschijnen er drie actieboeken, een cd en de kinderboekenkrant CRIDZ.
Voor de allerkleinsten is er het aansprekende prentenboek op rijm Met Muisje Gijs op wereldreis van Hanneke Mostert-Wensink en Hester Nijhoff (ill.) (€ 6,95)
Voor de leeftijd 6-9 jr. heeft Liesbeth van Binsbergen Op wereldreis, Scouts in actie (€ 5,95)     geschreven. Een spannend boek waarin Lau en zijn vrienden Luuk en Laila op kamp gaan.
Leanne van Spronsen is de auteur van Plan B, het actieboek voor de leeftijd 9-12 jr. ( € 5,95). Emilia bezoekt met haar moeder in de zomer haar grootouders in Spanje. Maar ze lijkt niet terug te keren.

Naast de actieboeken is er ook weer een nieuwe Oké4kids cd (€ 6,95) met o.a. het themalied Op reis  van Ron Schröder & Marianne Busser, de tweede editie van de kinderboekenkrant CRIDZ (gratis exemplaar af te halen bij de boekhandel), de Werkmap voor scholen en de Gedichtenposter/kaart.

Red een Kind
Red een Kind is een christelijke, internationale ontwikkelingsorganisatie, in 1968 opgericht in Nederland. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede, hun familie en hun hele omgeving. Ze werken daarbij samen met verschillende Nederlandse, internationale en lokale organisaties. Red een Kind werkt in India, Kenia, Ethiopië, Malawi, Burundi, Rwanda, DRC, Oeganda, Zambia en Zuid-Soedan.

BCB
BCB is de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak. BCB zet zich in voor de collectieve promotie van christelijke boeken en muziek en geeft onder andere actieboeken uit in de Week van het Christelijke Boek en de Christelijke Kinderboekenmaand.

Bron: BCBplein