Nieuwe tent NBC

0
402
Het Nederlands Bijbelstudie Centrum (NBC) in Almere heeft een nieuwe tent voor evangelisatie. De vervangt de oude, maar draagt dezelfde circusachtige rood-blauwe kleuren. Veranderde regelgeving was een van de oorzaken van de nieuwe aanschaf.

De noodzakelijke vergunningen van gemeenten werden, door aanpassing van de landelijke regelgeving, steeds lastiger. Onder meer moet er tegenwoordig een uitgebreid ‘bouwboek’ bij een tent zijn om die in de openbare ruimte te mogen opzetten. “Voorheen waren er eigenlijk nauwelijks regels, maar door enkele ongelukken met omgewaaide tenten is men strenger geworden”, meldt het NBC. De lokale veiligheidseisen zijn de laatste jaren strenger geworden. De oude tent ging dertien jaar mee.

Sterker
Hoewel lichter is de nieuwe tent sterker. Die kwam er dankzij giften aan de speciaal daarvoor opgerichte stichting NBC Evangelisatie. De zomer trekt de organisatie er voor een landelijke tournee mee naar – voor zover nu bekend – naar Oldebroek, waar de toer start,  (12-17 mei), Deventer (19-24 mei), Urk (16-31 mei), Drachten (2-7 juni), Nieuwleusen (9-14 juni), Beekberten (16-21 juni), Almere (22-28 juni), Amersfoort (30 juni- 5 juli) en Amstelveen (7-12 juli). Behalve veel sprekers en de lokale teams werken gospelkoren, solisten en andere muziekformaties aan de bijeenkomsten mee.

Het NBC is de organisatie rond bijbelleraar Ab Klein Haneveld, die zelf elke week driemaal spreekt, onder meer op de avonden waaraan de BBC Combo (Bible Believing Christians) meewerkt, waarvan hij deel uitmaakt. Volgens hem is tentevangelisatie nog steeds een geëigend middel om de Bijbelse boodschap te laten klinken.