Positieve invloed Marriage Course

0
393
99% van de Marriage Course-deelnemers geeft aan dat de cursus positieve impact heeft op hun relatie. Zo blijkt uit een internationaal onderzoek van het Amerikaans onderzoeksbureau Barna Group in opdracht van Alpha International.  

In 2017 werd de Marriage Course naar schatting wereldwijd op 3.000 plekken gegeven. Ruim 100.000 mensen namen deel aan de cursus. Uit het onderzoek blijkt dat de cursus blijvend positief effect heeft op de relatie van de deelnemers. Voor 73% van de deelnemers geldt zelfs dat hun relatie significant is verbeterd, bijvoorbeeld van ‘Goed’ naar ‘Zeer goed’ of van ‘Veel meningsverschillen’ naar ‘Weinig meningsverschillen’.

Communicatie en conflicten
De Marriage Course bestaat uit zeven thema’s, waaronder: communicatie, omgang met (schoon)familie en seksualiteit. De top 3 van de meest effectieve onderwerpen, zo blijkt uit het onderzoek, is:
1. Communicatie (61%)
2. Conflictoplossing (46%)
3. De vijf talen van liefde (42%)

Circa 89% van de respondenten bespreekt nu – met dank aan de Marriage Course – alle issues open met elkaar. ‘Huwelijkstijd’ wordt wekelijks door 88% van de deelnemers samen gehouden en 85% zegt sinds de cursus beter naar hun partner te luisteren.
Ook in Nederland is de Marriage Course al jarenlang een groot succes. “Het mooie aan de Marriage Course is dat hij voor elk stel geschikt is”, vertelt Dorine Sommer (Relatiemanager Marriage en Parenting Courses).

Redenen
Ze stelt: “Of deelnemers nu in een heel gezellige of juist moeilijke fase in hun relatie zitten, deze cursus helpt stellen om naar elkaar toe te groeien.”
Uit het onderzoek komen drie hoofdredenen naar voren om de cursus te volgen, namelijk:
1. Investeren in de relatie (60%)
2. Om kunnen gaan met de uitdagingen waar stellen voor staan (32%)
3. Het ingaan van een nieuwe fase in de relatie (8%)

Kerk en cursus
Tegelijk met het onderzoek onder deelnemers vond ook een onderzoek plaats onder ruim 200 kerkleiders, waaronder veertig Nederlandse cursusleiders. 99% van hen geeft aan dat de cursus effectief is in het versterken van huwelijken. Ook vindt 94% van de cursusleiders dat de Marriage Course op een moderne en effectieve manier aansluit bij de hedendaagse uitdagingen van stellen. Een ander opvallend resultaat is dat de Marriage Course succesvol is in alle denominaties van de christelijke kerk.
Een groot deel van de cursussen wordt vanuit een kerk georganiseerd. De overige cursusleiders kiezen voor bijvoorbeeld een restaurant, café of woonkamer als locatie.

Wereldwijd wordt de Marriage Course veelal door christenen gevolgd. Sommer: “Ruim 7% van de deelnemers is niet-christelijk. We hebben de ambitie om dat percentage in de komende jaren te verhogen naar 25%. We zijn ervan overtuigd dat de Marriage Course alle Nederlandse stellen veel te bieden heeft, namelijk hernieuwd plezier en goede tools om je relatie vorm te geven. Dat gunnen we iedereen!”

Over de Marriage Courses
De Marriage Course is een uitgave van Alpha Nederland. In 2017 werden circa 140 Marriage en Premariage Courses gegeven in Nederland, met in totaal ongeveer 1.750 deelnemers. De cursus wordt in alle kerkelijke denominaties gegeven door stellen en kerkleiders met een hart voor relaties.
marriagecourse.nl | premarriagecourse.nl