Timotheüs wordt Opwekking GO

0
426

Timotheüs, die binnen Stichting Opwekking de pijler geloofsopvoeding vertegenwoordigt, gaat een nieuwe koers varen. In de nieuwe naam Opwekking GO – de G staat voor Geloof en de O voor Opvoeding – komt nog duidelijker tot uitdrukking dat geloofsopvoeding een belangrijke pijler is binnen de missie van Opwekking.

Missie Opwekking GO
Opwekking wil met de nieuwe naam uitdrukking geven aan de ontwikkeling van deze pijler. Het belangrijkste doel is het inspireren en ondersteunen van ouders, opvoeders, kerken en kinderwerkers in het opvoeden van de jonge generatie met de Bijbel als basis. Annasjouk Nijhof, coördinator van Opwekking GO: “De behoefte van ouders en kinderwerkers aan input en inspiratie voor de geloofsopvoeding van hun kinderen is groot. Wij geloven dat een relatie met Jezus in het leven van kinderen en gezinnen het verschil kan maken. Met Opwekking GO willen we vernieuwende tools aanreiken om je leven met Jezus in je gezin, kerk en op school vorm te geven.”

Nieuwe vorm van toerusting
Opwekking GO steekt onder andere in op een nieuwe vorm van toerusting. In plaats van losse trainingen aan ouders en kinderwerkers worden workshops aangeboden waar ouders samen met hun kinderen aan de slag gaan. Annasjouk Nijhof: “Zo’n workshop is een unieke mogelijkheid om én tijd door te brengen met je kind, en aan de hand van opdrachten en vragen in gesprek te gaan over wezenlijke geloofsvragen. Voor ouders is het is een leuke, leerzame en ontspannen oefenplaats, en de kinderen genieten van het samen bezig zijn. Samen bouwen aan een stevige relatie als fundament van de opvoeding. Dat werkt heel goed!” Er zijn inmiddels vijf workshops over diverse thema’s, zoals pesten en vooroordelen, geschikt voor gezinnen, kerken en scholen.

Nieuwe aanpak
De basis van Opwekking GO is de nieuwe aanpak: ‘Jouw, mijn, Gods verhaal’. Het draait in deze aanpak om verhalen. De boodschap van Gods verhaal wordt verbonden aan jouw en mijn verhaal en op die manier wordt de boodschap concreet gemaakt in ons dagelijks leven met Jezus. Een aanpak die oefening vraagt, maar die werkt en handvatten geeft om te groeien in een leven met Jezus. Deze aanpak vormt de rode draad tijdens events, op het Kinderplein, in de workshops en bij het ontwikkelen van materialen.

Opwekking GO lanceert rond deze werkwijze in het najaar een nieuw event: de Theatertour, een interactieve voorstelling voor kinderen van groep 3-8 en hun ouders. Verder is ook de organisatie van het programma op het Kinderplein van de jaarlijkse Pinksterconferentie in handen van Opwekking GO. Van Timotheüs blijven diverse kinderwerkmaterialen beschikbaar.

Meer informatie over activiteiten en (nieuwe) materialen van Opwekking GO is te vinden op www.opwekkinggo.nl en via de socialmediakanalen: FB: @OpwekkingGO, Insta: @opwekkinggo.