Theo Maassen denkt dat Tijs van den Brink niet echt gelooft

0
577
Het gesprek tussen Theo Maassen en Tijs van den Brink gaat vrijwel volledig over hun totaal verschillende visie op religie. Theo wordt boos van gelovigen die denken dat ze de waarheid in pacht hebben en die ervan overtuigd zijn dat ongelovigen naar de hel gaan. En hij vindt het belangrijk om wat heilig is voor gelovigen te bespotten.

Uiteraard komt het gesprek ook op de beruchte scène, waarin Theo Maassen een Christusbeeld aflikt. Voor Van den Brink was deze scène reden om nooit naar een voorstelling van Theo te gaan. Theo heeft daar begrip voor, maar hij probeert Van den Brink ervan te overtuigen dat het een noodzakelijk statement was.

Spannend gesprek
Van den Brink werd afgelopen maand genomineerd voor de Sonja Barend-award voor het gesprek dat hij in dit voorjaar voor ‘Adieu God?’ voerde met Bas Heijne. Hij is enthousiast over het nieuwe seizoen: “Ik ben heel blij met de gasten die dit seizoen meedoen. Theo Maassen is bijvoorbeeld één van de cabaretiers waar ik nog nooit in de zaal heb gezeten, omdat ik als christen geen zin heb om te betalen om me te laten kwetsen. We hebben daar echt een heel zinvol en spannend gesprek over kunnen voeren. Ook van de andere gesprekken werd ik blij.”

Vanaf 20 oktober zijn achtereenvolgens Theo Maassen, Carolina Dijkhuizen, Mart Smeets, Ans Markus, Wierd Duk en Trijntje Oosterhuis te gast.

Podcast
Alle afleveringen worden na uitzending ook aangeboden als podcast op Spotify en andere podcastkanalen.

Adieu God, vanaf zondag 20 oktober, 23.45 uur, NPO 2

Bron: Evangelische Omroep