Wie kent mij nog?

0
543
Tijdens de landelijke ‘Week tegen Eenzaamheid’ deelt de EO de levensverhalen van vijf mensen die worstelen met eenzaamheid. In het programma ‘Wie kent mij nog?’ zien we elke avond één van de hoofdpersonen die vertelt over het leven. Hoe is het om eenzaam te zijn? En hoe is dit ontstaan? We ontdekken dat eenzaamheid niet alleen gaat over het ontbreken van sociale contacten. Het kent veel meer vormen dan vaak wordt beseft.

In vijf aangrijpende afleveringen vertellen de vijf geportretteerden over hun eenzaamheid en de strijd om hieruit te komen. De reeks begint met Piet Edelman, die als kind ternauwernood het bombardement op Rotterdam overleefde. De angst is nooit meer weggegaan. De 14-jarige Valentina Terpstra vertelt dat ze als kind werd geadopteerd, maar door hechtingsproblemen haar adoptieouders moest verlaten en opgenomen werd in een gezinsvervangend tehuis. Gert Ruiter heeft een niet-aangeboren hersenletsel en moeite met contact leggen. Zijn isolement doet hem veel pijn. Ook zien we Jessah Groenink die sinds kort bezig is met haar transitie van man naar vrouw. Ze voelt zich niet meer welkom in de kerk en voelt zich hierdoor eenzaam en buitengesloten. De indrukwekkende reeks wordt afgesloten met Ruud van de Kerkhof. Hij woont samen met zijn zoon die mensenschuw is en zich opsluit op zolder. Dit zorgt ervoor dat Ruud er alleen voor staat en nauwelijks nog naar buiten gaat. Wie kent Ruud nog?

Samen tegen eenzaamheid
Met deze serie hoopt de EO, in samenwerking met de NPO, het thema eenzaamheid in Nederland onder de aandacht te brengen. “We willen mensen laten zien wat eenzaamheid is en hen alert maken op mensen in hun omgeving die eenzaam zijn. Ik hoop dat dit mensen stimuleert om hier iets aan te doen.”, aldus EO-eindredacteur Arie Rijneveld. Via de website wiekentmijnog.nl biedt de EO kijkers de kans om contact op te nemen met de geportretteerden. Want: wie kent Piet, Valentina, Gert, Jessah en Ruud en wilt hen een hart onder de riem steken?

Van 30 september t/m 4 oktober, elke avond om 22.45 uur op NPO 2.

Bron: Evangelische Omroep