Leen Koster ‘enkel uit genade’

0
289
Afgelopen zaterdag gaf Leen Koster voorlopig zijn laatste grootte concert en dit keer in zijn thuisgemeente ‘Het Kruispunt’ in Nieuwerkerk a/d IJssel. Koster stond met een live band op het podium en met niet de minsten zowel Wim Rebergen en Frank van Essen verleende hun medewerking.

Door Henk van der Wijngaard

Koster liet zich deze avond, in een uitverkochte kerk, van zijn beste kant zien en zong liederen van zowel zijn eerste als tweede cd afgewisseld met enkele Elvis Presley songs. Zijn zeer toegankelijk muziek werd ook op deze avond enthousiast ontvangen. Daarnaast sprak hij verbindende woorden over Gods enorme draagkracht en genade. Een concert bezoeker schreef op Facebook: “ook wat je deelde en communiceerde door de teksten, en tussen de songs door, was krachtig, het raakte, en wees naar de genade, het leven is soms moeilijk, soms zwaar, en we begrijpen het soms niet, maar God is goed, en Hij draagt ons” .

Special voor de aanwezige Jaap Kooij zong Koster het nummer ‘foto van toen’ waarmee hij hun vriendschap opnieuw bevestigde. De meeste indruk maakte hij opnieuw met het nummer Papa het verhaal van zijn vader die hij pas voor de derde keer ontmoette op zijn sterfbed. Zijn vader, alcoholist, kwam op zijn sterfbed tot geloof toen Jezus zich in zijn leven openbaarde. Zijn vader zag Jezus aan het kruis en zei ‘kijk die man in midden die geeft licht’. Deze doorleefde en intense tekst in combinatie met Kosters zangstem gaat diep. Ik heb er in ieder geval opnieuw en ontroerd naar zitten luisteren.

Koster, die inmiddels zijn plek in de gospelwereld heeft gevonden, stop niet met zingen maar kondigde al eerder aan de concert serie te onderbreken vanwege de hoge kosten die dit mee zich meebrengen.