Lume lanceert Lightbox om vrouwen te helpen hun geloof te delen

0
315
Op vrijdag 7 juni lanceerde de vrouwenbeweging Lume een nieuw concept: de Lightbox, een box met producten die vrouwen helpt hun geloof te delen. Dat gebeurde op Opwekking, waar Dorina Nauta, de eerste Nederlandse vrouwelijke hoofdspreker op Opwekking, een Lightbox in ontvangst nam.

De Lightbox is door zijn inhoud uniek in Nederland en geïnspireerd op de succesvolle abonnementsboxen, zoals deze er zijn voor kleding, lifestyle en eten. “Zie dit als een geloofsvariant daarop: een box met producten die jou helpt je geloof te delen”, vertelt Hagar Prins, frontvrouw van Lume. “Bovendien support je met de aanschaf van de box direct een project van een Lume-vrouw in het buitenland; want binnen Lume willen we elkaar ook graag praktisch helpen. Volgens het principe ‘share it forward’ gaat van de bijdrage maar liefst de helft naar een project waarin geloof delen centraal staat.” Vrouwen kunnen binnen het model kiezen voor 1 of 2 boxen per jaar en ontvangen daarbij ook nog diverse extra’s zoals een wekelijkse bemoediging of challenge en korting in de webshop.

Verlangen
Lume bestaat sinds 1 februari maar wilde zich op Opwekking bekendmaken aan het grote publiek. “Het thema ‘hoe deel ik mijn geloof’ spreekt veel vrouwen aan. We zien, en ik ervaar dat zelf ook, dat veel vrouwen het verlangen hebben om meer met hun geloof te doen. Maar ze voelen schroom of hebben het simpelweg te druk. Vanuit het principe dat iedereen Licht is, zoals je dat in Handelingen 13:47 kunt lezen, willen we vrouwen helpen om op de plek waar ze al licht geven, hun geloof te delen.” En dat slaat aan volgens Prins. “Inmiddels is er al een mooie community van vrouwen opgebouwd. En al bijna 40 vrouwengroepen hebben een Lightswitchavond aangevraagd en zo’n avond gehouden. Dat leverde hele mooie gesprekken op over dit thema. Maar er is ook behoefte aan meer concrete tools. Daar is dit concept een antwoord op.”

Over Lume
Lume is een beweging van vrouwen wereldwijd die elkaar inspireren, bemoedigen en helpen om vrijuit en zelfverzekerd hun geloof te delen. Lume biedt hiervoor een online community, concrete handvatten en praktische tools, zoals de Lightswitchavond en nu de Lightbox.