Poppenenmeer schenkt Mercy Ships bijna vijfduizend euro

0
413

Met 104 optredens in 2019 en het overhandigen van een cheque van € 4925,- aan Mercy Ships sloten Erik en Carla Vis op 30 december het jaar af.

“Wow….wat een jaar! We kijken dankbaar terug op 2019. Met 104 optredens een nieuwe mijlpaal bereikt.” Zo liet Carla Vis gisteren weten. “Dankbaar voor alle mensen die ons geboekt hebben, de voorstellingen bezocht hebben, gedoneerd hebben in de collectebus. Iedereen ontzettend bedankt!”

Poppenenmeer gaat onverminderd door in het nieuwe jaar en ze hopen weer veel mooie voorstellingen te mogen geven.

De theatervoorstellingen van het christelijke poppentheater Poppenenmeer kenmerken zich door vlot spel, humor, afwisseling, decor, muziek, geluidseffecten, belichting en een duidelijke christelijke boodschap.

Sinds 1983 is de Nieuwerkerkse Carla Vis actief met haar poppentheater en inmiddels treedt zij op in het hele land met voorstellingen als het ‘Mysterie van de moestuin’, ‘Dé reis van je leven’, ‘Je bent uitgenodigd!’ en ‘Inspecteur Hoezo zoekt het uit!’

Eric Vis is betrokken bij het werk van Mercy Ships. Drie dagen per week werkt hij op het kantoor in Rotterdam. Daarnaast werkt hij 3 weken per jaar als operatieassistent op de Africa Mercy. Met de opbrengsten uit Poppenenmeer bekostigen ze deze reizen. “We vinden het belangrijk om te delen van wat we ontvangen. Daarom gaat 10% van elk optreden naar Mercy Ships, een internationale christelijke hulpverleningsorganisatie die met een hospitaalschip kosteloos medische zorg geeft in de armste landen in Afrika.

Tweede avond Karim Landoulsi bij TOV4ALL
Op 15 december jongstleden opende Karim Landoulsi de eerste avond van het vierde seizoen van TOV4ALL in Het Kruispunt in Nieuwerkerk a/d IJssel. De eerste avond van een vierluik over christen zijn in de praktijk. Het bleek de opmaat voor een bruisend, enthousiast en inspiratievolle avond waar adembenemend werd geluisterd.

Vorig jaar maakte Karim Landoulsi al grote indruk bij TOV en veel bezoekers gaven aan hem nog weleens een keer te willen horen. Op 12 januari, 16 februari en 15 maart is hij te beluisteren bij TOV4ALL in Het Kruispunt aan het Goudmos 67a in Nieuwerkerk a/d IJssel.
TOV4ALL is opgezet door een aantal enthousiaste vrijwilligers die werden geïnspireerd door reeds bestaande, vergelijkbare, concepten in Hardinxveld-Giessendam, Best, Genemuiden en Zoetermeer en kregen de passie dit ook in de regio Zuidplas vorm te geven.

Hun primaire doelgroep zijn jongeren tussen de 15 en 24 jaar. TOV4ALL staat los van een kerkelijke organisatie, maar de organisatie zou het geweldig vinden om jongeren uit verschillende kerken te verbinden. Daarnaast wil men er ook zijn voor niet kerkelijke jongeren en hen een plek bieden bij TOV4ALL.