Agapè lanceert nieuw gebedsinitiatief voor provincies

0
332

“Bid tot de Heer voor de stad […] en zet je in voor haar bloei, want de bloei van de stad is ook jullie bloei.”

Jeremia 29:7

IkzoekGod.nl heeft een nieuwe Facebook-gebedsgroep gelanceerd: laten-we-voor-elkaar-bidden. Vanaf januari 2020 zal elke maand een provincie centraal staan waar we met elkaar voor bidden.

Jannine: “Het idee ontstond afgelopen zomer, toen ik met mijn collega Martien in gebed was voor de mensen die wij online begeleiden. Hoe mooi is het, dat er 12 provincies zijn en 12 maanden in een jaar! De tekst uit Jeremia 29 kwam precies die week voorbij. Ook kwamen een aantal mensen naar mij toe die zeiden dat we in Nederland meer zouden moeten bidden voor onze steden. Dit was voor ons de bevestiging om hier actie in te ondernemen.”

Verbinding
Het past prachtig bij de stadsvisie van Agapè en het initiatief sluit aan bij IkzoekGod.nl om meer verbinding van online naar offline te creëren. Jannine, die sinds 2017 als projectcoördinator media/audiovisueel werkzaam is bij IkzoekGod.nl, hoopt en bidt dat kerken en organisaties bij het initiatief aansluiten. Zodat zij uiteindelijk in samenwerking met Agapè gebedsbijeenkomsten organiseren voor de provincie die tijdens die maand centraal staat. Jannine: “In de maand januari staat Friesland centraal. Mobiliseer mensen om mee te bidden. Maar bovenal: bid zelf mee!”
Agapè
Agapè heeft als missie dat iedereen in Nederland de kans krijgt om Jezus op een persoonlijke manier te leren kennen. Dit doet Agapè door christenen te mobiliseren om niet-christenen te bereiken met Gods liefde. IkzoekGod.nl is een organisatieonderdeel van Agapè. Andere onderdelen van Agapè zijn de bewegingen Athletes in Action, StudentLife en de hulpverleningsorganisatie GAIN.

Bron: Agapè