Geloof en kunst onverenigbaar?

0
507
Oprichting Stichting
Oprichting Stichting

Niet als je het Jennifer Bakker vraagt. Jaren geleden kreeg zij een droom. In die droom zag zij een groep jongeren die samen als acteurs, dansers, zangers, muzikanten en beeldende kunstenaars in een zaal werkten. Er liepen docenten rond die aanwijzingen gaven en zijzelf was daar een van hen.

Destijds wees er in Jennifers leven echter niets op dat deze creatieve school er zou komen. Zelf zegt zij daar over: ‘Deze droom was wel een ver-van-mijn-bed-show. Ik heb altijd van creativiteit gehouden. Ik hield van tekenen en later ben ik gaan schilderen, ik speelde mee in een musical en toneel/dramastukken, deed mee met aanbiddingsdans en creëerde eigen choreografieën. Maar ik werd jong moeder, kende weinig tot geen anderen die daarmee bezig waren en God ging eerst een andere weg met mij op.’

Theater
Theater

De droom bleef haar echter altijd bij. Jaren later kwam Jennifer Carla Veldhuis, beeldend kunstenares en theatermaker, tegen. Het bleek dat Carla eenzelfde droom had. Jennifer en Carla gingen samenwerken in diverse projecten, zoals Dolorosa en de Arts Summit dagen. De droom bleef in hun achterhoofden rondwaren. Zij spraken er soms met anderen over en het bleek dat meer mensen graag naar een creatieve school wilden waar kunst en geloof samen gaan.

In 2019 kwamen Jennifer, Carla en een aantal anderen samen om te bespreken hoe deze school vormgegeven moest worden en of de tijd er inmiddels rijp voor was. Tijdens het gebed kwamen er opnieuw beelden. Jennifer: ‘Ik zag Nederland vanuit de lucht liggen en over het land heen lagen allerlei mantels verspreid. Ze lagen onder een dikke laag stof, maar ik kon zien dat het hele mooie mantels waren; bewerkt met gouddraad en borduursels, van dure kwaliteit stof. Door het goud wat ik zag liet God me denken aan de Gouden Eeuw. Een eeuw waarin Nederland zowel op het gebied van de kunsten als op het gebied van ondernemerschap in volle bloei stond.’ God vroeg: Wie gaat deze mantels afkloppen en dragen? Voor Jennifer, Carla en de andere aanwezigen het teken dat de tijd was gekomen om de school op te zetten.

Zo werd I AM
(Intuitive Arts Movement) geboren.

De school zal gehouden worden in Credo Church. Enzo en Sandy Pignato, het voorgangersechtpaar van deze prachtige gemeente zetten zich graag in voor de school. Zij hebben veel visie voor kunst, voor geestelijke vorming en toerusting en voor sociaal maatschappelijke projecten. Drie gebieden waar ook wij veel visie voor hebben en gepassioneerd over zijn. Als school willen we ons graag inzetten voor deze wijk.

Beelde kunst
Beelde kunst

De wijk zelf heeft tegenwoordig overigens ook een sterke link met kunst. Daar waar Tuindorp van oudsher een arbeiderswijk was waar de dokwerkers en hun gezinnen woonden en de schepen hersteld werden is het nu een trendy en moderne plek waar veel (kunst) evenementen plaatsvinden. Kunst en Tuindorp gaan dus goed samen en daarmee is het een prachtige plek vlakbij het centrum van Amsterdam..

Website I AM
De website van I AM is nu live! Hier vind je alle informatie over de school, de lessen, de docenten en kun je je aanmelden voor het schooljaar 2021-2022. De school zal lessen verzorgen in drie verschillende disciplines: beeldende kunst, dans en theater. Daarnaast worden er bijbellessen en lessen over identiteit en persoonlijk leiderschap gegeven. Ook is er ruimte voor het ontwikkelen van missionaire activiteiten waarin kunst en geloof nog meer samen zullen komen.

Voor meer informatie over de lessen, docenten en om je in te schrijven ga je naar de website van I Am.