Vervolgde christenen dichterbij via nieuwe website HVC

0
375

Miljoenen vervolgde christenen hebben een belangrijk verhaal te vertellen. Hun verhalen vinden een centrale plek op de nieuwe website van Stichting HVC. Samen met een drietal bedrijven werkte HVC tijdens de afgelopen crisismaanden hard aan dit online portaal. Want alles wijst erop, dat de komende jaren het verhaal van de vervolgde Kerk steeds duidelijker en nadrukkelijker verteld zal moeten worden.

Verhalen van vervolgde christenen
De christenen die de HVC-medewerkers in het werkveld ontmoeten, delen indrukwekkende verhalen. HVC-medewerkster Jisca Deelen-Rebel, betrokken bij de totstandkoming van de nieuwe website, vertelt: “Vervolgde christenen verdienen het om gehoord, gezien en geholpen te worden. Zij zijn onze bondgenoten. Daarom ben ik heel blij met de centrale plek van hun verhalen, want dat brengt onze geloofsgenoten dichterbij.”

Makkelijk de weg vinden
De nieuwe website maakt het makkelijker om de juiste informatie te vinden. Maarten Boeve, eveneens communicatiemedewerker bij HVC, ligt toe: “Onder ‘Projecten’ vindt de bezoeker via een wereldkaart al onze activiteiten per land. Wie in actie wil komen voor vervolgde christenen, gaat naar ‘Help mee’. Op die pagina staan diverse mogelijkheden om in Nederland de handen uit de mouwen te
steken. Mogelijkheden om financieel te ondersteunen, zijn te vinden onder ‘Steun’. We hopen dat de bezoeker op de nieuwe website makkelijk de weg vindt.”

Webshop
“Een lijstje met grote en kleine wensen voor de website lag er al een hele tijd”, vertelt Maarten. “Een belangrijke reden om een compleet nieuwe website te bouwen, was de onderliggende techniek. Op de nieuwe website gebruiken we nieuwe presentatietechnieken en betaalmogelijkheden. Ook biedt de website nu een webshop, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de hulpprojecten voor vervolgde christenen.”

Dankbaar voor partners
Jisca: “We zijn de bedrijven die ons bij de realisatie van de website hebben geholpen dankbaar. Treffend&Co hielp ons met hun creatieve ideeën en schetsen, Studio Citróen ontwierp de pagina’s en de website werd gebouwd door Accendis. Een grote klus. Alle drie de bedrijven hebben zich buitengewoon ingezet.”

Bezoek de nieuwe website via www.stichtinghvc.nl / Foto: Cees van der Wal