Cursus over praktisch geloven

0
405

Na populaire online cursussen als WaaromJezus? heeft IkzoekGod.nl ook de cursus: Geloven – de volgende stap. Deze cursus helpt (onder)zoekers het christelijk geloof handen en voeten te geven.

Mensen die nieuwsgierig zijn naar het christendom of pas tot geloof zijn gekomen, kunnen rondlopen met vragen zoals: Wat betekent het eigenlijk om te geloven? Hoe werkt het christendom in de praktijk? En hoe ga ik nu verder? Met thema’s over bijvoorbeeld groeien in geloof, bidden, kerkgang en Bijbellezen wil IkzoekGod.nl de deelnemer helpen de volgende stap in geloof te zetten.

Van online naar offline
Er zijn online veel manieren te vinden om te bouwen aan je geloof en meer te ontdekken over God en Jezus. ‘Wat je op internet kan missen is het praktische aspect in het dagelijks leven, zoals zelf bidden en in contact komen met andere gelovigen,’ vertelt Aline van der Kolk, redacteur van de cursus. ‘Geloof moet uiteindelijk niet alleen maar online beleefd worden, maar ook in het dagelijks leven – offline – een plek krijgen. Deze cursus helpt daarbij.’

Beweging
De cursus kan zelfstandig worden gevolgd en is zo vormgegeven dat er geen verplichting is om elk thema door te lopen. Zoals elke cursus van IkzoekGod.nl is ook ‘Geloven – de volgende stap’ gratis. IkzoekGod.nl is een beweging die online zoekers helpt in hun zoektocht naar God. Websites en landing pages bieden online zoekers laagdrempelige informatie aan over het christelijk geloof, door middel van blogs, geloofsverhalen en online cursussen. Er is ook een Facebookpagina waarop dagelijks inspirerende berichten geplaatst worden.

Agapè
Agapè heeft als missie dat iedereen in Nederland de kans krijgt om Jezus op een persoonlijke manier te leren kennen. Dit doet Agapè door christenen te mobiliseren om niet-christenen te bereiken met Gods liefde. IkzoekGod is een organisatieonderdeel van Agapè. Andere onderdelen van Agapè zijn de bewegingen Athletes in Action, Streetlink, StudentLife en de hulpverleningsorganisatie GAIN.

Link naar de cursus Geloven – de volgende stap