Vrouwenbijbel

0
287
“Vrouwen moeten vaak veel contacten tegelijk onderhouden en allerlei dingen doen: werk, gezin, studie, vriendinnekring, kerk. In zijn algemeenheid kan je zeggen dat vrouwen sterk gericht zijn op relaties. Dat vergroten we in deze Bijbel uit. Deze Bijbel is bedoeld als stimulans om elke dag met God te leven.”

Deze woorden heeft dr. Hanneke Schaap, hoofdredacteur van de Vrouwenbijbel, gesproken bij de presentatie van de kennismakingsuitgave, waarin de lezer een idee krijgt van hoe de Vrouwenbijbel eruit ziet.

Uitgeversgroep Royal Jongbloed heeft een klein boekje gemaakt met achtergronden bij het bijbelboek Ruth. De lezer krijgt zo een idee van hoe het voor Nederland nieuwe concept van een toepassingsbijbel speciaal voor vrouwen er uit gaat zien. De complete Vrouwenbijbel zal in september verschijnen.

Vrouwenbijbel
Er hebben meer dan zeventig vrouwen meegewerkt aan de Vrouwenbijbel. Zij schreven korte toelichtingen bij de verschillende hoofdstukken en bijbelboeken, waarin dieper wordt ingegaan op relaties tot elkaar, de relatie tot God en de achtergronden van diverse vrouwen in de Bijbel. Er is een complete encyclopedie opgenomen van vrouwen die in de Bijbel voorkomen. En er zijn tientallen meditaties en thema’s uitgewerkt, die laten zien hoe onderwerpen die vrouwen kunnen interesseren door de hele Bijbel heen te vinden zijn.

De Vrouwenbijbel verscheen met de complete bijbeltekst van de Herziene Statenvertaling. Naast dr. Hanneke Schaap-Jonker werd de kernredactie gevormd door Rieke den Hertog-van ’t Spijker MA, dr. Almatine Leene, dr. Hennie Marsman, Magda Reinders-Kater, drs. Eline van Vreeswijk, Paulien Zeeman-Lens MA en Christien Bos MA.