Documentaire ‘DIÉ TREIN’

0
384
In de documentaire DIÉ TREIN brengen drs. L.P. Dorenbos, voorzitter van de Stichting Schreeuw om Leven en Brad M. Mattes, voorzitter van pro life organisatie LifeIssues Institute in Cincinnatti in Ohio Amerika en President van de International Right to Life Federation een bezoek aan het concentratie kamp Westerbork in Nederland.

Concentratiekamp Westerbork lag op schootsafstand van Assen, slechts vijf kilometer verder. Vandaar werden met 97 treinen vervolgens meer dan honderdduizend Joden en andere gevangenen enkele reis Auschwitz langs station Assen afgevoerd. “Wij woonden vlak bij de spoorbaan die van concentratiekamp Westerbork via Assen richting Auschwitz voerde. Ik heb daar langs de spoorlijn vlak bij ons huis gestaan. Mijn moeder reageerde ongemakkelijk als ik na de oorlog weer over ‘dié trein’ begon,” zegt Bert Dorenbos die in 1942 in Assen geboren is. Elke dinsdagmorgen om één uur rangeerde ‘dié trein’ met duizend Joodse mensen voor ons huis. Mevrouw Wezeman die bij ons in de Middenstraat woonde, stond daar op een dag ook bij de spoorbaan met haar kindertjes toen haar man in ‘dié trein’ zat. Ze probeerde nog een laatste glimp van hem op te vangen. 97 treinen enkele reis Auschwitz zouden passeren.

Brad Mattes en Bert Dorenbos staan vandaag maart 2018 samen in het concentratie kamp Westerbork en ontkomen niet aan de gedachte, vanuit hun roeping voor het ongeboren leven, dat vandaag ‘die trein’ nog steeds afgeladen af en aan rijdt met ongewenste kinderen enkele reis abortuskliniek zonder dat ook maar geprobeerd wordt deze abortus-treinen te stoppen. Boze mensen weigeren om in te zien dat als je begint sommige mensen geboren of ongeboren als ongewenst te beschouwen je de oorlog laat voortduren. HEERE, ontferm U over ons. Wie heeft grotere liefde dan hij die zijn leven inzet voor zijn vrienden, zegt Jezus en roept ons op dat toe te passen. Wij weten ons geroepen op te komen voor het ongeboren kind dat schreeuwend om leven in de moederschoot dreigt afgevoerd te worden enkele reis abortuskliniek.

Schreeuw om Leven
Meer dan dertig jaar geleden zijn we geroepen voor ons werk voor de Stichting Schreeuw om Leven, om de waarheid en de liefde van God toe te passen op alle terreinen van het leven. We zagen in de film ‘The Silent Scream’, ‘De Stille Schreeuw’, het nog ongeboren kindje wegvluchten voor de moordende tang van de aborteur. We zagen de stille schreeuw van het kindje op het beeld toen het zijn mondje wijd open deed, omdat het zich bedreigd voelde in zijn leven. Schreeuw om Leven ontstond. En met steeds intensere inzet en meer overtuiging mogen we ons inzetten in de strijd voor het leven, voor de ongeboren kinderen maar ook voor de geboren kinderen waarvan er steeds meer na de geboorte ongewenst blijken te zijn met zoveel huiselijk geweld en toenemende echtscheidingen. We willen de waarheid en de liefde van God toepassen op alle terreinen van het leven. Moeder Teresa zei bij de uitreiking van haar Nobelprijs voor de vrede dat door abortus de Derde Wereld oorlog in de moederschoot woedt met elke hartslag een slachtoffer, nu al bijna 1.5 miljard. Toen waren het de Joden, zigeuners en homoseksuelen die uitgeroeid moesten worden. Vandaag zijn het de ongewenste ongeboren kinderen die vogelvrij zijn.

Documentaire ‘Sing a little louder’
De documentaire ‘DIÉ TREIN’ wordt vooraf gegaan door de 10 minuten documentaire ‘Sing a little louder’. Elie Wiesel, de onlangs overleden Holocaustoverlevende, schrijft in één van zijn vele boeken hoe in de bittere winterkou een holocaust trein, enkele reis Auschwitz, met van ellende schreeuwende Joden tijdens hun kerkdienst langs een volle kathedraal in een van de Duitse steden reed waar de organist en de gemeente harder ging spelen en zingen zodat ze het geschreeuw niet konden horen. Van dit verhaal is onder de titel ‘Sing a little louder’  een korte film gemaakt waarbij een nu oude man die als kind in de kerk zat zich dit tafereel herinnert en er nog steeds nachtmerries van heeft. De film is opgenomen in Noord-Nederland en de oude man in de film is Jan de Bruin, die voorzitter was van Christenen voor de Waarheid, die zich mede inzet in de strijd voor het leven vandaag. De producer Kingdom Works stelt de 10 minuten durende dvd ‘Sing a little louder’ gratis beschikbaar om de oproep voor vandaag zo breed mogelijk te verspreiden.

Informatie L.P. Dorenbos e-mail dorenbos@kiesdanhetleven.nl
www.brinktv.com