12-jarige Mattias brengt CD met eigen liedjes uit

0
316
De Amersfoortse Mattias Koning heeft zijn eerste CD uitgebracht. Wat deze CD extra bijzonder maakt is dat hij de teksten en muziek zelf (mede) heeft geschreven en voor een groot gedeelte gearrangeerd. De CD ‘Beter’ bevat liederen die getuigen van de maatschappelijke betrokkenheid en het pure geloof van een nog heel jong muzikaal talent. Mattias wordt begeleid door Marcel Zimmer (drums), Jan- Willem van Delft (piano en hammond), Joël van Dingen (gitaar) en Thomas Rebel (bas).

Door Leon van Steensel

Muziek is er bij Mattias met de paplepel ingegoten. Zijn vader is dirigent en zelf ook songwriter, zijn moeder zingt. “Hij was altijd al met ritmes en melodieën bezig. Eerst hing hij gewoon een gitaar om, zodat hij ging lijken op Marcel Zimmer, zijn grote voorbeeld. Op een gegeven moment ontdekte hij op zo’n kleine gitaar de akkoorden, en voor we het wisten had hij uitgevonden hoe dat werkte”, aldus zijn vader Marcel. “Als we willen eten en Mattias komt naar beneden vanuit zijn kamer, dan moet hij eerst nog even iets op de piano spelen. Hij heeft altijd wel een liedje in zijn hoofd”.  

Toen hij acht was schreef Mattias Koning al zijn eerste liedje (Heer blijf bij mij). Over het zelf schrijven zegt Mattias: “Soms duurt het lang, soms gaat het in een uur. Ik denk eerst na wat ik erin wil hebben, dan zoek ik rijmwoorden op of luister ik andere liedjes ter inspiratie, en langzamerhand ontstaat er dan een goede tekst, een melodie met akkoorden en een ritme.”  

Mattias’ droom is nu om veel op te treden en nog meer liedjes te maken. Ook wil hij na de middelbare school naar het conservatorium. Hij heeft natuurlijk een eigen website (www.mattiaskoning.nl) waar fragmenten van de CD  te luisteren zijn en de CD te bestellen is. De CD is ook via de (christelijke) winkels en webshops te bestellen.

Foto credit: Leonie Schultz