Country Trail Band viert 35-jarig jubileum met gratis videoconcert

0
622

De coronamaatregelen zijn weer aangescherpt. Zij betekenen opnieuw beperkingen voor muzikanten om op te treden. Net als zo vele andere solisten en bands, zoekt de Country Trail Band naar creatieve manieren om toch zo veel mogelijk muziekliefhebbers te bereiken. De Country Trail Band doet dat via een gratis video jubileumconcert waarvan het eerste deel vanaf nu te zien is op YouTube via de link.

De Country Trail Band is ongetwijfeld een van de langst bestaande gospelbands van Nederland. In 2020 is het 35 jaar geleden dat de groep door heel Nederland begon op te treden met country gospelmuziek. Nu – bijna 30 albums, verschillende buitenlandse tournees, samenwerkingen met Nederlandse en internationale artiesten en vele concerten en diensten verder – is de band nog steeds even enthousiast om te zingen en te spelen over Gods liefde.

Het zou natuurlijk mooi geweest zijn om het jubileum te vieren met een groot concert, maar dat is in deze coronatijd niet mogelijk. Daarom heeft de Country Trail Band een videoconcert opgenomen dat in twee delen te zien zal zijn op het YouTube kanaal van Living Water Music, het label van JQZ Muziekproducties dat al vele jaren de Cd’s van de groep uitbrengt.

Het concert is opgenomen in het kerkgebouw van de evangelische gemeente Eljakim in Dordrecht.

De Country Trail Band heeft haar best gedaan om samen met de eigen geluidsman Wouter Pols, een videoteam van Life Media Vision en verlichting van Groot Licht een sfeervol programma te brengen. In de zaal mochten, met inachtneming van de vereiste afstand, 20 personen het concert bijwonen.

Het eerste deel van het concert is dus vanaf nu te zien en bevat een mix van countrygospels en een aantal nieuwe liedjes van het Nederlandstalige album dat de groep dit najaar gaat opnemen en dat begin volgend jaar uitkomt.

Deel 2 van het concert komt een paar weken later online. Het is een geheel gratis concert. Wel komt bij de aftiteling het banknummer in beeld van het sponsorproject van de Country Trail Band: een kindertehuis in Nigeria via Stichting De Ondergrondse Kerk. Wie dus de band iets wil geven voor het jubileumconcert, is van harte uitgenodigd een donatie te doen voor dit mooie project.

Bron: Wim Pols / Country Trail Band