Joke Buis: Vertrouwd & Nieuw

0
328
Zangeres Joke Buis start vandaag een nieuw muzikaal meerjarenproject: ‘Vertrouwd & Nieuw’. Hiermee presenteert ze nieuwe gezangen en luisterliedjes, over thema’s die haar hart raken. Ze laat zich daarbij inspireren door de kracht van oude liederen. Haar eerste single uit het project, ‘Gods hart klopt voor jou’, komt vandaag uit en illustreert de nieuwe weg die Joke inslaat.

Joke presenteert haar nieuwe muziek tijdens een speciale concertavond in Veenendaal, op 15 november. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.truetickets.nl/jokebuis.

De single ‘Gods hart klopt voor jou’ is te beluisteren via: https://www.jokebuis.nl/blog-gods-hart-klopt-voor-jou/

Vanuit het besef dat we op de schouders van de generaties voor ons staan, wil Joke eeuwenoude thema’s als vertrouwen en hoop door laten klinken in haar nieuwe liederen.

Ze vertelt: “Na het maken van de Johannes-de-Heer cd’s, ‘Kerst bij Joke’ met hertaalde kerstliederen en ‘Joke Buis Live’ (met bekende oude gezangen) stond ik op een soort kruispunt. Ik heb een grote liefde voor het oude kerklied, maar wilde daar ook iets aan toevoegen, iets nieuws vanuit wat mij bezighoudt. Ik stelde mezelf de vraag: wat wil ik de komende jaren graag delen met mensen, wat vind ik echt belangrijk?”

Nieuw
Tijdens het zoeken naar een antwoord op die vragen merkte Joke dat ‘vertrouwd en nieuw’ dicht bij elkaar liggen: “Ik geniet van de wisselwerking tussen ‘oud’ en ‘nieuw, en dat wil ik meenemen in het maken van nieuwe muziek. Nieuwe liederen maak ik met een knipoog naar het verleden. Dat kan door de inhoud van het lied of muzikaal zijn. En oude liederen wil ik juist in een frisse, vernieuwde vorm brengen, zodat ze als ‘nieuw’ zullen aanvoelen en mensen in deze tijd mogen raken. Daarbij zoek ik heel bewust naar oude liederen die nog niet zo bekend zijn: ik ben nu bijvoorbeeld bezig met Amerikaanse hymns, die in Nederland voor het grote publiek onbekend zijn.”

Joke’s wens is om vanuit de wisselwerking tussen ‘oud en nieuw’ iets moois te laten ontstaan dat mensen in hun leven van nu mag raken. Vertrouwd Oude liederen blijven een grote inspiratiebron voor Joke, waardoor haar nieuwe muziek ‘vertrouwd’ zal aanvoelen.

“Als ik oude kerkliederen hoor, gaan ze vaak rechtstreeks naar mijn hart, en hoor ik een vertrouwde boodschap van genade, waar ik in mijn leven hoop, kracht en vertrouwen uit put. Dat wil ik de komende jaren graag delen, in allerlei vormen.” Het woord ‘vertrouwd’ heeft echter ook diepere betekenis voor Joke. “Het doet mij terugdenken aan mijn start als solo-zangeres, toen God tegen mij zei: ‘Vertrouw Me maar’. Ik heb Hem vertrouwd en wil dat nog elke dag doen, met vallen en opstaan.” Project Vanaf mei deelt Joke vanuit haar ontdekkingsreis naar nieuwe muziek. Onder meer door inspirerende teksten te delen, bijvoorbeeld over ‘vertrouwen’, en voorproefjes van nieuwe muziek te laten horen. “Bij het maken van nieuwe muziek kom ik zoveel moois tegen: liedteksten die mij raken, liederen die al honderden jaren oud zijn, maar heel dichtbij mijn hart komen. Niet alles zal op een cd komen, maar juist daarom vind ik het zo leuk om meer te gaan delen, alsof mensen met me meereizen. Ik hoop dat wat mij inspireert en hoop en vertrouwen geeft, ook anderen mag inspireren en dichtbij Hem mag brengen.”

Belangrijke data:
● 13 mei: start project ‘Vertrouwd en Nieuw’, release eerste single ‘Gods hart klopt voor jou’
● 15 november: presentatieconcert ‘Vertrouwd en Nieuw’ in Veenendaal
● 2020: concerttour ‘Vertrouwd en Nieuw’

Reserveren voor het concert op 15 november kan via www.truetickets.nl/jokebuis.