Noanna levert vrolijke kerstsingle af met Christmas To Me

0
394

Ukelele- en popartieste Noanna komt met een muzikale verrassing. Christmas To Me is haar vierde single in 2020, die kort na Noanna’s eerste live concert sinds corona (29 november in Pathé Ede) verschijnt (vanaf 11 december op Spotify).

“Christmas To Me begint met een sprookjesachtige sound maar het refrein is mega EDM met een lekkere, stevige eigentijdse beat,” omschrijft Noanna haar nieuwste werk. Ook de sleebellen ontbreken niet en uiteraard vervult de ukelele weer een centrale rol, zoals we inmiddels van haar gewend zijn. “Het is vooral een heel vrolijk popnummer,” bevestigt de zangeres. “Eigenlijk hoop ik dat iedereen die het hoort hem op ‘replay’ zet omdat ze een stukje vreugde proeven die ze misschien lange tijd niet hebben ervaren.”

Je nieuwe single komt deze decembermaand uit. Daar ‘moet’ natuurlijk een kerstgedachte achter zitten.
Noanna: “Ik heb dit liedje geschreven naar aanleiding van een droom die ik had. Ik droomde dat ik in een enorm mooie fantasiewereld terecht kwam waar gewoon geen zwaartekracht meer was en vooral heel veel fun en plezier. Daar heb ik nog heel lang op geteerd, op de vrolijkheid van die droom. Nu wilde ik eigenlijk altijd al een keer met Kerst die vreugde uitzingen. Dit liedje leende zich er uitstekend voor. De gekkigheid, lol, onbevangenheid en kinderlijke vreugde spatten er vanaf.”

Welke lyrics springen er voor jou uit?
Noanna: “This world needs a little sparkle now and then. Dat is absoluut van toepassing op deze tijd waarin er zoveel eenzaamheid is en gevoelsmatige afstand van elkaar. Je raakt bijna gewend aan deze nieuwe norm van leven, aan het ‘nieuwe normaal’, dat natuurlijk totaal niet normaal is, eerder abnormaal. En dat een sprankje licht of een sprankje vreugde zoveel goeds kan doen in donkere tijden, daar staat Kerst in mijn ogen helemaal voor. Ik vind het mooi om te beseffen dat wij allemaal een sparkle of joy in deze wereld mogen zijn, op onze eigen manier, met ons eigen lichtstraaltje, in onze eigen kleur. Dat vind ik een prachtige kerstgedachte.”

Over Noanna
In de wieg traint ze haar stembanden met onophoudelijk brullen. Op zesjarige leeftijd heeft ze voor het eerst een gitaar in handen en geeft ze haar eerste optreden. Ze treedt in diverse koortjes en bandjes op. Voor Noanna (37) is zingen als ademen. Noanna’s muziek is een combinatie van ‘eigenwijze pop’ met folk- en countryinvloeden, geïnspireerd door onder andere Miss Montreal en Nelly Furtado. Zij vindt het belangrijk op haar beurt vrouwen te inspireren. Haar missiestatement is: “What would the world look like if every woman would love herself?”

Lees meer over Noanna op www.noanna.nl.