PODCAST: Rapper Lecrae in Holy Hits special

0
299
Lecrea Moore is christen en rapper. Met een aantal Grammy’s op zak is hij een grote naam in de wereld van de hiphop. Martine van der Spek reist voor haar programma ‘Holy Hits’ naar hem toe om een podcast special op te nemen. In dit gesprek vertelt hij over zijn verleden op straat, de worsteling met zijn bekendheid en over zijn vrienden in de gevangenis.

De ontmoeting is backstage op een Noors festival. Martine omschrijft hem als een ‘vriendelijke reus die er ook nog eens heel cool uitziet.’ Het gesprek staat onder wat tijdsdruk, maar dat doet gelukkig niet af aan Lecrae’s openheid.

Muziek in de gevangenis
Lecrea was een ‘jongen van de straat’ en kwam vaak in de problemen. Vrienden en familie -zelfs zijn vader- belandden in de gevangenis. Lecrae: “Ik had daar ook moeten zitten, maar het is een zegen dat ik daar niet terecht ben gekomen.” Als artiest neemt hij nu zijn muziek regelmatig mee naar de bak. “Ik wil naar deze mensen kijken zoals God dat doet. Wat je verleden ook is, God houdt van je.”

Beroemd
Martine is benieuwd wat de bekendheid met Lecrea doet. Hij vertelt dat het een van de grootste verleidingen van zijn leven is. “Niemand is immuun voor roem. Ik wil mezelf beschermen tegen trots. Constant moet ik tegen mijzelf zeggen dat het niet allemaal om mij gaat. Een Grammy winnen is een prachtige winst, maar een Grammy vraagt nooit aan mij hoe ik me voel.”

Licht
Lecrea gelooft dat God alles heeft gemaakt, dus ook hiphop. Hij beweegt zich soepel tussen de mainstreamen christian music. Dat is een fijne plaats voor hem: “Ik kom van de straat, dat is de wereld die ik ken en waar ik me comfortabel voel. Nu schijn ik graag wat licht op die plaats.”

Beluister de Holy Hits Special met Lecrae via iTunes, The Podcast App, Spotify of de website van NPO Radio 2.

Over ‘Holy Hits’
In ‘Holy Hits’ draait Martine van der Spek de muziek die je nergens anders hoort. Geniet wekelijks van de populairste christelijke muziek van het moment en de nieuwste muzikale ontdekkingen. Het programma is elke zaterdagochtend van 4:00 uur tot 6:00 uur op NPO Radio 2 of op je eigen tijd via Spotify of een podcastapp. Daarnaast verschijnen er regelmatig Holy Hits Podcast specials waarin Martine in gesprek gaat met een artiest.

Een gesprek met een Grammy-winnaar die de gevangenis bezoekt.

Bron: Evangelische Omroep