Sound of David lanceert nieuwe single

0
516

Onlangs verscheen de nieuwe single Vrede van Sound of David. Er is ook een videoclip van gemaakt die op YouTube te vinden is. Sound of David is een project van Connect21,  een stichting die als doel heeft het hart van mensen te verbinden met God. Zanger Rik Marius is het gezicht van Sound of David. Davids psalmen zijn een grote inspiratiebron voor hem.

Rik Marius is al sinds zijn kinderjaren met muziek bezig. Toen hij tien jaar was, schreef hij zijn eerste liedjes achter de piano. Davids psalmen inspireren hem. Op zijn website schrijft hij: “David gebruikt muziek als een spiegel voor je innerlijk. Alle gevoelens en emoties van verdriet, vreugde, hoop, wanhoop, angst en opluchting, wraak en vergeving komen erin naar voren. Psalmen helpen ons om eerlijk voor God te verschijnen. Ze helpen ons in verbinding met God te blijven.”

Rustgevend
De videoclip Vrede is de eerste in een serie videoclips die dit jaar op YouTube geplaatst worden.  Ook de pianoballad werken naast zanger Rik Marius gitarist Marijn Walraven en cellist Luca Genta mee. In de videoclip zie je mooie beelden van een rustgevend landschap met meertjes, bos en heide. Marius zegt in een interview over het lied: “Als je vrede kan vinden terwijl er geen reden toe is wanneer je naar de omstandigheden kijkt, dan heb je echt vrede die standhoudt. In de tijd dat ik dit liedje schreef, was ik daar denk ik naar op zoek. Ik vind het mooi om mijn gevoel te leren om zich alvast te richten op wat God belooft  hoe mijn omstandigheden ook zijn. Ik zie het als een kans om mij door die waarheid te laten raken in het dagelijks leven. Zo kan ik nu al een stuk van de hemel proeven.”

Eerlijk
“David verwoordt in de psalmen zijn vreugde en vast vertrouwen in God, maar is ook eerlijk over zijn vragen en teleurstellingen.” Dat inspireert Marius. “De huidige coronatijd kent veel uitdagingen. Ik weet niet waar de toekomst naar toe zal gaan. Te midden van alles wat er om ons heen gebeurt, wil ik het perspectief van God bewust in het centrum van mijn gedachten plaatsen. Het helpt me om m’n gedachten groter te maken dan mijn eigen kleine wereld.” Hij denkt hierbij aan het verhaal van de storm op het meer. “Wanneer de boot dreigt om te slaan, is iedereen in paniek. Het enige wat ze nog kunnen zien, is het gevaar dat zich letterlijk voor hun neus afspeelt. Jezus zit in precies dezelfde storm, maar Hij heeft een groter perspectief en zegt: waarom zijn jullie bang? Om dat perspectief en die innerlijke vrede in je leven mee te dragen is goud waard.”

Bron
Zelf had Marius last van gezondheidsproblemen die een grote impact op zijn werk en privéleven hadden.  Mensen die hij kent met vergelijkbare gezondheidsproblemen hadden God vaarwel gezegd. Marius bad: “God, houd me vast. Ik heb geen idee wat ik allemaal ga tegenkomen in m’n leven. Maar ik wil tot de conclusie blijven komen dat U de bron van mijn leven bent.”