GZB helpt door natuurgeweld getroffen Nepal

0
310
Nepal werd deze week zwaar getroffen door natuurgeweld. Extreme regenval veroorzaakte landverschuivingen, heeft dorpen onder water gezet en oogsten weggevaagd. Vooral de Terai, een laaggelegen regio in het zuiden van Nepal is getroffen, ook overstroomden delen van de Kathmandu vallei.
 
Tienduizenden mensen hebben huis en haard moeten ontvluchtten en wonen nu in tentjes of openbare gebouwen. Asal Chhimekee Nepal (ACN), partnerorganisatie van de GZB, bezoekt deze week getroffen dorpen in de Terai en begint met het uitdelen van voedsel, water en andere eerste levensbehoeften. Ook zullen ze een plan maken voor vervolghulp. De GZB wil graag een helpende hand bieden en heeft inmiddels een eerste bedrag aan ACN toegezegd om de getroffen bevolking te helpen.
 
ACN is de diaconale tak van christelijke kerken in de Nepalese stad Pokhara. ACN wil door noodhulp te verlenen een getuige zijn in het omzien naar mensen in nood.

De GZB vraagt gebed voor de bevolking van Nepal, een land dat al vaker is getroffen door natuurrampen. Giften voor het werk van ACN om de getroffen bevolking van Nepal te helpen, kunnen worden overgemaakt naar de GZB, rekeningnummer NL91 INGB 0690 7624 45 met vermelding ‘noodhulp Nepal’ of via www.gzb.nl/noodhulpnepal.