Nieuw kindsponsorprogramma helpt slachtoffers van geloofsvervolging

0
345
Kinderen die het slachtoffer zijn van discriminatie, vervolging of conflicten helpen door hen onderwijs te bieden. Dat is in het kort het doel van Stichting Teach The Children, die op vrijdag 31 mei officieel wordt gelanceerd. Door middel van sponsoring krijgen deze kinderen kans op een betere toekomst, en leren zij vaardigheden om een positieve invloed te hebben op de maatschappij.

Initiatiefnemer van Teach The Children, kortgezegd TTC, is Stichting Jubilee Campaign Nederland. ‘We zien TTC als een verlengstuk van ons werk voor vervolgde christenen’, vertelt projectleidster Mirjam Bos. ‘Tijdens onze reizen door conflictgebieden zien we steeds dat kinderen de onzichtbare slachtoffers zijn van geloofsvervolging. Wanneer ouders bijvoorbeeld in de gevangenis zitten, blijven hun kinderen hulpeloos achter.’

Een voorbeeld hiervan zijn de kinderen van Adnan en Amina (niet hun echte namen) uit Pakistan. Dit christelijke echtpaar kreeg enkele jaren geleden de doodstraf; hun kinderen waren overgeleverd aan de goodwill van familieleden. ‘Zonder hulp gaan zij dezelfde toekomst tegemoet als hun ouders: ongeletterd, arm en kwetsbaar voor discriminatie en vervolging. Onderwijs kan daar verandering in brengen’, aldus Mirjam, die de kinderen in Pakistan ontmoette.

Sponsorkind kiezen
Via de website www.teachthechildren.nl kan een sponsorkind worden gekozen. De sponsor betaalt voor dit kind met een maandelijks bedrag onderwijs op een beveiligde privéschool, schoolboeken, een schooluniform, vervoer van en naar school en bijles, en indien nodig medische zorg en maaltijden. Voorlopig richt TTC zich uitsluitend op Pakistaanse kinderen, maar de stichting hoopt in de toekomst te kunnen uitbreiden naar anderen landen.

Stichting Teach The Children ziet zichzelf als waardevolle aanvulling op het al bestaande aanbod van sponsorprogramma’s door (christelijke) organisaties. ‘Veel organisaties zijn helaas niet actief in Pakistan, omdat de overheid en de veiligheidssituatie het voor NGO’s moeilijk maken om er te werken’, zegt Mirjam. ‘Maar juist in dit land hebben kinderen onze hulp zo hard nodig, omdat er meer problemen spelen dan alleen armoede.’

Bron: Jubilee Campaign