Alpha en Marriage Course Online bereikt nieuwe doelgroep

0
445

De Alpha en Marriage Courses zijn vanaf nu ook structureel online te volgen. Arnoud Drop, directeur van Alpha Nederland: “Tijdens de corona periode moesten veel kerken overstappen op een online aanbod. Dit bleek een succesformule. Het biedt kerken de mogelijkheid om nieuwe doelgroepen te bereiken. Juist in de afgelopen maanden hebben we honderden cursusleiders getraind.” Naast de online varianten blijven de fysieke cursussen uiteraard ook bestaan.

Nieuwe doelgroep
Binnen diverse kerken werd het aantal deelnemers van de cursussen met het overstappen naar online maar liefst verdubbeld. Vanuit de veilige en comfortabele thuisomgeving, via zoom, worden mensen bereikt die eerder voor de kerk ver weg leken. Mensen met een beperking, chronisch zieke mensen, ouders van drukke gezinnen, jongeren, allochtone mensen of de buurman die een kerkgebouw een veel te grote stap vindt, haken aan bij Alpha of de Marriage Courses Online.

Kansen voor de kerk
Arnoud Drop, ziet in deze tijd kansen voor de kerk: “We hebben ontdekt dat er voor kerken een prachtige kans ligt in de online wereld om het Evangelie van Jezus Christus bekend te maken. Waar we eerder dachten dat de Alpha en de Marriage Course online niet zou werken, zien we in de praktijk dat het enorme kansen biedt om nieuwe doelgroepen te bereiken. We ondersteunen daarom de kerken met inspiratie, materialen en begeleiding om deze online variant structureel door te zetten. Want hoe ga je bijvoorbeeld om met het eten wat bij Alpha een belangrijk onderdeel is en hoe maak je online echt contact?”

Training en Inspiratie
Via alphanederland.org/online kunnen kerken zich geheel vrijblijvend aanmelden om meer informatie te ontvangen over het geven van een online cursus. Verder organiseert Alpha Nederland voor alle geïnteresseerde kerken op vrijdagavond 4 september en zaterdagochtend 5 september een programma vol met training en inspiratie met speciale aandacht voor Alpha en Marriage Course Online.

Over Alpha Nederland
Alpha Nederland is een dynamische en groeiende organisatie die zich inzet voor: evangelisatie van Nederland, vitalisering van de kerk en transformatie van de samenleving. Alpha Nederland biedt naast Alpha (Online) ook Alpha Youth (Online), Alpha Students (Online), Alpha Prisons, Alpha Vluchtelingen en Alpha Senioren aan. Ook is zij uitgever van de Marriage en Parenting Courses. Deze cursussen zijn gericht op duurzame en gezonde relaties binnen het gezin. Daarnaast werkt Alpha Nederland samen met partners aan de Worship Central Course en de Prayer Course.

Kijk voor meer informatie over het werk van Alpha Nederland op alphanederland.org/organisatie