Belevingscentrum Missie & Media in Barneveld geopend

0
427
Pensioenfeest Hilde

Mensen die op een interactieve manier van dichtbij willen kennismaken met de wereld van zending kunnen daarvoor met ingang van 10 juli terecht in Missie & Media. Dit belevingscentrum in Barneveld is een initiatief van zendingsorganisatie TWR en opende donderdag 9 juli officieel zijn deuren. Directeur Hubrecht Smits heeft het project in de afgelopen periode stukje bij beetje zien groeien: “Ik ben geraakt door het resultaat. Het is heel bijzonder als je mensen via audiovisuele middelen hoort getuigen van het wonder van God in hun leven.”

Interactieve kennismaking
met de wereld van zending

In zijn toespraak had Hubrecht Smits het over ‘door gesloten deuren’, het thema van de openingsbijeenkomst. “Gesloten deuren, waardoor toch de boodschap van TWR weerklinkt. Gesloten deuren, die opengaan wanneer zo meteen burgemeester Asje van Dijk met enkele jongeren de openingshandeling verricht”, aldus de TWR-directeur, die vervolgens terugblikte hoe bij de totstandkoming van Missie & Media tal van deuren opengingen.

“Het idee was om een andere focus te hebben op onze achterban. Bijdragen aan een zendingsorganisatie als TWR is lang niet vanzelfsprekend. Je moet mensen bewust maken van de problematiek op een manier dat ze er zelf onderdeel van worden. Dat ze het zelf gaan beleven. Dat kan een ervaring geven die mensen niet meer loslaat. Mensen willen dan ook gaan handelen. Ze gaan bidden, luisteren, helpen, geven. Dat was de gedachte.”
“Het gevolg is dat het een heel authentiek centrum is geworden. Dit is echt, zoals wij het werk ervaren. God opende deuren. God alleen de eer. Aan Hem is dit centrum gewijd. Het moet dienen tot uitbreiding van Zijn Koninkrijk. Veel deuren zijn opengegaan. Nu nog de deuren die opengaan als er straks bezoekers binnenkomen.”

Pensioenfeest Hilde

Nieuwsgierigheid geprikkeld
De Barneveldse burgemeester Asje van Dijk was de eerste die opdracht mocht geven tot het openen van de toegangsdeuren tot Missie & Media. Hij was onder de indruk hoe in Missie & Media zichtbaar een idee tot wasdom is gekomen. De grote toegangsdeuren van het belevingscentrum staan volgens hem symbool voor het werk van TWR. “Ze zijn nu nog gesloten, maar je kunt er al wel door naar binnen kijken. Er is contact mogelijk en de nieuwsgierigheid wordt geprikkeld. En wanneer de deuren open gaan dan kun je zelf bij TWR op ontdekkingstocht gaan. Zo gaan wereldwijd ook radiogolven door gesloten deuren om mensen nieuwsgierig te maken voor de Boodschap, een geheimenis die onthuld moet worden.”
De burgemeester is er trots op dat Barneveld gastheer van Missie & Media mag zijn. “Wat zal het mooi zijn wanneer al die gasten die Barneveld jaarlijks bezoeken ook dit belevingscentrum bezoeken en van dichtbij worden bereikt met uw boodschap en u vervolgens gaan steunen bij het brengen van die boodschap ver weg. Ik hoop dat er velen zullen komen, dat zij nieuwsgierig worden en zullen zeggen: ‘Ik wil er meer van weten’.”

Ontdekkingstocht
Tijdens de openingsceremonie hoorden de aanwezigen alvast kort wat bezoekers van het centrum kunnen verwachten: “Beleving, dat is het sleutelwoord achter Missie & Media. Zelf ervaren hoe het is om in een andere cultuur het Evangelie te horen. Soms achter gesloten deuren, soms in een gesloten land vol angst. In het belevingscentrum kun je samen interactief bezig zijn en ervaren hoe het Evangelie via massamedia te horen is in allerlei talen. Missie & Media is een spannend familie-uitje. Voor kerken en scholen een leerzame ontdekkingstocht. Beleef het zelf! Stap in de wereld van zending.”

Meer info over belevingscentrum Missie & Media is te vinden op www.twr.nl/missie-media. Via die site kunnen ook de toegangstickets worden gereserveerd.

Over TWR
TWR laat het Evangelie van Jezus Christus wereldwijd horen via media zoals radio, internet, mobiele telefoons en audiospelers. Overal komen de programma’s binnen: bij mensen die nog nooit van Jezus hebben gehoord, in gesloten landen en in oorlogsgebieden. Er zijn uitzendingen in meer dan 275 talen. Waar mogelijk werkt TWR samen met lokale kerken in de productie en nazorg van programma’s.