Gave ontwikkelt online webinars en e-learnings

0
270

Nu fysieke ontmoetingen beperkt zijn door coronamaatregelen, ontwikkelt Gave online trainingen die helpen in contact met vluchtelingen. Maandag 18 januari is er een webinar over racisme. Sinds kort is daarnaast de e-learning “In contact met oriëntaals orthodoxe christenen” beschikbaar.

Online leren over racisme

Racisme is helaas een actueel thema. Ook vluchtelingen voelen zich vaak gediscrimineerd. Hoe ontdek je racisme en wat kun hierin betekenen voor de ander? Als je contact hebt met asielzoekers, is de kans groot dat je dit tegenkomt. Bij vluchtelingen zelf, of misschien juist bij vrienden en familie die een mening hebben over hen. En misschien herken je het onbewust ook bij jezelf. Welke mechanismen spelen er, zowel bij degene die gediscrimineerd wordt als degene die discrimineert? Tijdens het webinar zal Gave-medewerker Jaap van de Kamp deelnemers meenemen in de problematiek en handvatten geven die verder helpen.

Afgelopen jaar heeft Gave bovendien meerdere webinars georganiseerd. O.a. over intercultureel communiceren en juridische procedures. Ook in 2021 zal Gave webinars blijven aanbieden die helpen in het contact met vluchtelingen.

Aan het online aanbod van Gave is onlangs de e-learning “In contact met oriëntaals orthodoxe christenen” toegevoegd. De e-learning helpt om te ontdekken wat oriëntaals-orthodoxe christenen geloven en hoe ze dat uiten. Dit betreft voornamelijk christenvluchtelingen uit Eritrea, Irak en Syrië.

Ook leer je meer over het ontstaan van de kerk en de kerkdiensten. Aan de hand van filmpjes, korte stukjes tekst en praktische opdrachten leer je orthodoxe christenen beter begrijpen en krijg je concrete handvatten voor contact. De cursus gebruikt een handige, online methode waardoor cursisten heel makkelijk zelf hun tijd in kunnen delen en op hun eigen tempo leren Daarnaast is er gelegenheid persoonlijke vragen te stellen aan een tutor en is er ruimte om ervaringen uitwisselen met medecursisten. De kosten voor deelname zijn tien euro.

Naast dit alles biedt Gave ook de e-learnings: “In contact met de vluchteling” en “In contact met moslims” aan.

Informatie Webinar racisme

Over Stichting Gave
Stichting Gave is een interkerkelijke organisatie voor het werk onder vluchtelingen en asielzoekers in Nederland. Gave verlangt ernaar dat de vluchteling die naar ons land komt, wordt gezien en geliefd. Gave maakt kerken en christenen bewust van de roeping om vluchtelingen gastvrij te ontvangen. Gave inspireert, traint en ondersteunt christenen.

Bron: Stichting Gave