GlobalRize kan explosieve groei nauwelijks aan

0
275
Meer dan 3,5 miljoen mensen volgen de Engelstalige Facebookpagina van zendingsorganisatie GlobalRize. De geplaatste berichten met Bijbelteksten roepen vragen op. Mensen stellen de vragen via de chat. Daar krijgen ze een persoonlijk antwoord. De sterke groei van het aantal vragen en de persoonlijke benadering die de werkwijze van GlobalRize typeert maakt dat de groei nauwelijks bijgehouden kan worden.

Begin 2018 begon de chatservice met zo’n 80 gesprekken per dag. Inmiddels is dat aantal opgelopen naar ruim 300 nieuwe gesprekken per dag. De reacties komen uit ruim 60 landen. De vragen gaan vaak over een Bijbeltekst, over de Bijbel of in het algemeen of over het leven. Ook stellen mensen pastorale vragen, soms over heel ingrijpende gebeurtenissen.

“In een jaar tijd is het chatteam uitgegroeid van 3 naar 25. En nog steeds kunnen we het werk nauwelijks aan. We zijn allemaal vrijwilliger en we doen het naast onze andere werkzaamheden en verplichtingen. De een chat als de kinderen liggen te slapen, een ander is gepensioneerd, werkzoekend of student. Ook mensen, die door ziekte aan huis gebonden of er bewust voor kiezen om minder te werken.” Aldus Catharinus Doornbos, de coördinator van het chatteam.

Om de groei bij te kunnen houden is GlobalRize dringend op zoek naar extra chat medewerkers.
Meer informatie is hier te vinden.

Onlangs kreeg Catharinus een berichtje van een jonge vrouw waar hij al langere tijd mee in gesprek ben: “Ik zag het leven niet meer zitten en dacht dat God niets met mij te maken wilde hebben. Dankzij jullie weet ik nu dat dat een leugen was. God houdt van mij en dat merk ik nu elke dag.”

Bron: GlobalRize / Facebookpagina