Groei aantal medewerkers GlobalRize meer dan verdubbeld

0
299
Opzienbarend is de groei van het aantal medewerkers van GlobalRize. In jaar tijd is het aantal daarvan verdubbeld van 120 naar meer dan 250. Nog komt men handen tekort om geloofsvragen te beantwoorden en mensen te begeleiden bij de gratis online bijbelcursus.

Dit valt te lezen in het onlangs uitgekomen jaarverslag 2018 van de zendingsorganisatie die zich helemaal richt op de verkondiging van het Evangelie via internet. Met name het team van chat medewerkers is sterk gegroeid. Uit de hele wereld komen vragen binnen via de facebookpagina die nu nog alleen in het Engels aangeboden wordt. Veel vragen worden gesteld door mensen die wel christen zijn maar die gaandeweg in het leven daarvan vervreemd raakten.

Door persoonlijke omstandigheden ontstaan levensvragen die alles met levensovertuiging te maken hebben. Het is veilig om deze vragen via internet te stellen. De medewerkers van GlobalRize reageren, bidden en verwijzen door naar een kerk of één van de cursussen. Bij het volgen van zo’n cursus krijgen mensen online persoonlijke begeleiding. Een deel van de extra medewerkers zijn woonachtig in andere landen. Zij zijn bekend met de context van waaruit vragen gesteld worden. Alle medewerkers worden aangestuurd vanuit het kantoor in Oldebroek. In de eerste maanden van 2019 werden nog 20 extra vrijwilligers genoteerd.

Een speciale doelgroep is vrouwen. Onder de naam SheRises werden in 2018 anderhalf miljoen vrouwen bereikt met bijbelse boodschappen die vooral gericht zijn op empowerment en bemoediging.    

Het verkorte jaarverslag is hier in te zien.

Bron: GlobalRize