Presentatie NBG ‘Bijbellezen met kinderen’

0
276
Samen met kinderen de Bijbel ontdekken, dat is soms best een uitdaging. Hoe help je kinderen ontdekken wat de verhalen ons te vertellen hebben? Het Nederlands Bijbelgenootschap helpt ouders en kinderwerkers hierbij met de presentatie ‘Bijbellezen met kinderen’.

Hoe ontdekken kinderen dat Mozes niet alleen het jongetje is in het rieten mandje? En kun je met kinderen ook de Psalmen lezen? En hoe ga je om met de verschillen tussen kinderen? Bij de presentatie Bijbellezen met kinderen van het Nederlands Bijbelgenootschap ga je samen aan de slag met de vraag hoe je én het kind én het bijbelverhaal centraal stelt.

Deze presentatie geeft ouders & kinderwerkers:

handvatten om met plezier met kinderen in de Bijbel te lezen en met de Bijbel aan de slag te gaan

inzicht in de eigen geloofsopvoeding en de invloed daarvan

kennis over wat belangrijk is bij het bijbellezen met kinderen

de helpende hand bij de keuze van een kinderbijbel

Andere presentaties
Het NBG kan ook presentaties verzorgen over bijvoorbeeld het buitenlandwerk van het NBG, bijbelvertalen, de Bijbel in Gewone Taal, of de revisie van de Nieuwe Bijbelvertaling. Ook kan het NBG een presentatie verzorgen over de Dode Zeerollen, Qumran en de Bijbel. Voor elke doelgroep zijn er mogelijkheden. Neem voor meer informatie contact op met Nanja Faber van het Nederlands Bijbelgenootschap. E-mail: nfaber@bijbelgenootschap.nl, telefoon:  023 – 514 61 65.

Bron: Nederlands Bijbelgenootschap