Vijfhonderdste vrijwilliger voor GlobalRize

0
343
Nederland Apeldoorn Frasns de Langee overhandigt Juanita Lukasan taart want zij is de 500e vrijwilliger van GlobalRize organisatie voor zending op het internet 18-06-2020 Foto Jaco Klamer

“Ik wil mijn talenten inzetten om de goede boodschap van de Here Jezus te verspreiden”, vertelt de 19-jarige Juanita Lucasan die met haar ouders en jongere broers in Apeldoorn woont. Juanita werd in juni jongstleden door directeur Frans de Lange verrast met een enorme taart en zo verwelkomt als vijfhonderdste vrijwilliger van organisatie GlobalRize, die zending bedrijft via internet.

“Wereldwijd zoeken mensen antwoord op geloofs- en levensvragen, en zij kunnen, via de chat, terecht bij ons”, vertelt De Lange die hoopt dat Juanita haar leven lang GlobalRize-vrijwilliger zal blijven. “We zijn dankbaar dat Juanita ons als grafisch ontwerper gaat bijstaan.”

“Skills gebruiken voor de zending”

“Ik had nog nooit van GlobalRize gehoord”, lacht Juanita die in 2014, na een bezoek aan Opwekking, besloot op Facebook te zetten dat ze christen is. Ook voor haar opa Wiebe Okkema was de zendingsorganisatie onbekend. Frans de Lange, die met taart in de tuin van de familie wordt ontvangen, vertelt dat bijna honderd vrijwilligers dagelijks, wereldwijd chatgesprekken voeren over geloofs- en levensvragen, en dat ruim tweehonderd mentoren jaarlijks tienduizenden Bijbelcursisten ondersteunen, en hen begeleiden van computerscherm naar een Bijbelgetrouwe, plaatselijke kerk.

Nederland Apeldoorn Frasns de Langee overhandigt Juanita Lukasan taart want zij is de 500e vrijwilliger van GlobalRize organisatie voor zending op het internet 18-06-2020 Foto Jaco Klamer

Vormgeven voor de zending
Juanita, die na de zomer communicatie gaat studeren aan de VU in Amsterdam, vertelt dat ze in 2019 haar gymnasiumdiploma haalde en daarna een aantal maanden werkte om te sparen voor een reis naar de Filippijnen, het geboorteland van haar vader. In februari vertrok Juanita naar de Filippijnen: ze genoot van de hoofdstad Manilla en ging lekker naar het strand.

Na een maand breekt de coronacrisis uit en moet Juanita, op het eiland Mindanao, binnenblijven. “Ik keek veel rond op internet en verdiepte mijn geloof”, vertelt ze. Terug in Nederland besluit ze dat ze dagelijks meer wil uitdelen van haar geloof. “Ik wil God dienen met mijn talenten, zoals met het vormgeven van een Bijbeltekst”, zegt ze. Op Instagram ziet Juanita dat zendingsorganisatie GlobalRize veel vrijwilligers zoekt, waaronder vormgevers voor Biblword. Ze bedenkt zich geen moment en geeft zich op. “Ik was verbaasd dat ik vanuit Nederland zending kan bedrijven, bijvoorbeeld in Afrika”, lacht Juanita. Het spreekt haar aan dat de zendingsorganisatie, die actief is in 24 talen, mensen met het evangelie wil bereiken via sociale media. Juanita is blij dat ze kan bijdragen aan het zendingswerk van GlobalRize. “Ik vind het mooi dat ik mijn vormgevers-skills kan gebruiken voor de zending.”

Bron: GlobalRize