20.000 keer ‘Bouwen aan Verandering’

0
321
Kort geleden is bij World Servants de 20.000e aanmelding voor een werkvakantie binnengekomen. Reden voor een feestje! Isa de Koning werd na haar aanmelding thuis verrast met taart én confetti.

In de afgelopen 31 jaar wist World Servants zich te ontwikkelen tot een gestructureerde, moderne en professionele jongerenorganisatie, maar met hetzelfde doel als bij de start: ‘’Bouwen aan verandering.‘’ De organisatie mocht recentelijk de 20.000e aanmelding voor een werkvakantie ontvangen. De gelukkige is de 18 jarige Isa uit Driebruggen die zich (na aangestoken te zijn door het World Servantsvirus) aanmeldde voor haar derde project.

Isa had eigenlijk hele andere plannen voor de komende tijd: ‘Ik vond het ontzettend jammer dat ik niet mee op project kon, vanwege mijn aanmelding voor de Politieacademie. Toen ik daar niet aangenomen werd was het eerste waar ik aan dacht: ‘’Ik kan op project!’’ Omdat ik de vorige twee projecten zo gaaf vond schreef ik mij de volgende dag direct in.’ Dat jongeren die al eens op project zijn geweest erg toegewijd zijn aan World Servants is een ding wat zeker is. Het is bijzonder om te zien dat veel ouddeelnemers zich dit jaar inzetten als leider of vrijwilliger. Aankomende zomer vertrekt World Servants met bijna 900 jongeren naar diverse projecten in Azië, Afrika en Latijns-Amerika.

Dat de projecten van World Servants persoonlijke verandering teweeg brengen heeft Isa zelf mogen ervaren: ‘Ik ben mij veel meer bewust hoe blij ik mag zijn met de mensen om mij heen. Het omzien naar de ander heb ik meegenomen uit de projecten die ik mocht bezoeken. Dat is ook één van de redenen waarom ik graag naar de Politieacademie wil. Ik klaag nu ook veel minder. Als ik denk dat ik het zwaar heb dan denk ik terug aan de tijd dat ik op project was.’ Tot slot geeft Isa het volgende mee aan jongeren die nog niet op reis zijn geweest met World Servants: ‘Jongens, ga allemaal op project want het is gewoon een ervaring die je móet meemaken in je leven!’

Jaarlijks gaan 800 jongeren in de leeftijd van 16 tot 30 jaar oud met World Servants op reis. In Afrika, Latijns-Amerika en Azië bouwen ze, binnen het programma van een lokale ontwikkelingsorganisatie, aan scholen, ziekenhuizen en schoonwatervoorzieningen. Het doel is tweeledig: het project helpt gemeenschappen duurzaam verder in hun ontwikkeling en voor de jongeren verandert hun manier van denken en leven door de ervaring die ze opdoen. World Servants noemt dit ‘bouwen aan verandering’.

Lees meer op worldservants.nl/impact.