Nieuwe zendingswerkers GZB

0
310
Elk jaar heeft de GZB met vele tientallen mensen contact die interesse hebben in een uitzending via de GZB. Mensen die zich geroepen voelen om in woorden en daden met anderen het Evangelie te delen. De GZB is dankbaar dat er opnieuw een groep is gestart met de voorbereiding op hun uitzending later dit jaar of begin volgend jaar.
 
De volgende personen zullen voor een periode van zes jaar worden uitgezonden:

Daniëlle Davelaar uit Scherpenzeel wordt social worker bij de stichting Choices in Zuid-Afrika.
De stichting Choices biedt hulpverlening en pastorale zorg aan zwangere vrouwen die vanwege hun levensomstandigheden een abortus overwegen en zoekt met hen naar een alternatief.

Ds. Geert en Florien Lustig uit Zeist gaan naar Frankrijk, één van de meest geseculariseerde landen van Europa. De gemeenten binnen de UNEPREF, partnerkerk van de GZB, zijn klein en meer gefocust op overleven dan op groeien. Ds. Lustig zal in samenwerking met de IZB gemeenten gaan toerusten met behulp van het missionaire Focustraject. Deze trajecten zijn gericht op geloofsgroei van gemeenteleden en het delen van het Evangelie met anderen. Ook zal ds. Lustig als gemeentepredikant werkzaam zijn in de regio Montpellier.

Marieke* uit de Hervormde Gemeente Waarder is forensisch gezinspedagoge en gaat zich in Noord-Afrika via een christelijke ontwikkelingsorganisatie inzetten voor mensen aan de rand van de samenleving (onder andere via gevangeniswerk en resocialisatietrajecten).
De GZB heeft ook verschillende mogelijkheden voor een uitzending voor de korte termijn. Via deze route wordt Anneleen van Doorn uitgezonden.

Anneleen vertrekt begin oktober voor een jaar naar Nicaragua. Zij wordt op 6 oktober uitgezonden vanuit de Hervormde Gemeente Langbroek. In achterstandswijken van grote steden vangt de kerk in Nicaragua zo’n 400 kinderen op. Zij krijgen begeleiding bij hun huiswerk, sport en spel en godsdienstonderwijs. Anneleen gaat meehelpen bij het ontwikkelen van materialen voor christelijk onderwijs.

* In verband met veiligheid wordt naam en land niet voluit genoemd.

Bron: GZB