Zorgwekkend nieuws op zendingsveld: Helft van het ziekenhuispersoneel besmet met Corona

0
361
Versoepelingen vanwege de goede cijfers over Corona? Op het zendingsveld niet. Daar is de situatie nog zorgwekkend. ‘In plaats van versoepelingen neemt het aantal besmettingen hier in Azië juist toe’, aldus een CAMA zendeling die anoniem wil blijven. 
“Aantal besmettingen neemt rap toe”
‘De lijn stijgt nog sneller dan in maart/april’, vertelt de zendeling. Samen met zijn vrouw is hij uitgezonden naar een van de minst bereikte volken. Om zo min mogelijk risico te lopen blijven ze vooral binnen en ontmoeten ze al maandenlang weinig mensen.
“Ziekenhuizen zijn gesloten vanwege Corona”
‘Contact met anderen proberen we zo veel mogelijk te vermijden. De plek waar wij wonen is een brandhaard qua nieuwe Covid-19 gevallen. En het stijgt nog steeds. Officieel zijn er 200 nieuwe gevallen per dag. Onofficieel een flink aantal meer. Er wordt nauwelijks getest. De helft van het ziekenhuispersoneel is besmet met Corona. De andere helft durft niet te werken. Als gevolg hiervan zijn vele ziekenhuizen gesloten.’
“Tot zegen zijn”
De zendeling vertelt verder. ‘We zijn bezig met een voedselprogramma. En daarnaast zijn er activiteiten vanuit huis voor de komende periode. Zelf zijn we gezond en hebben we veel nieuwe mensen leren kennen in ons wooncomplex’ waar we nu tot licht kunnen zijn.’
“Bid voor opwekking”
CAMA Zending roept op om te blijven volharden in gebed voor (deze) zendelingen. Bid voor veiligheid. Maar misschien nog wel meer dat dat deuren opengaan om van Jezus te getuigen. Want 97 % van de bevolking in dit gebied volgt de Islam. Minder dan 1 % is er christen.